Actriţa Mariana Mihuţ a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru întreaga carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Mariana Mihuţ a primit azi o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti pentru întreaga carieră. Totodată, artista a primit din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, “Placheta Bucureştiului”, în semn de respect şi apreciere pentru întreaga activitate.

„Azi dimineaţă l-am auzit pe Ion Caramitru care spunea să nu mă mai iau după toţi proştii, românii sunt inteligenţi şi poţi conta pe ei. Eu aş mai spune că, în afară de inteligenţă, românii sunt foarte talentaţi aşa că în curând piaţa aceasta va fi foarte mică pentru stelele care vor trebui înscrise aici în pavaj”, a spus actriţa, cu ocazia evenimentului, mulţumindu-le totodată celor de faţă pentru că au fost prezenţi pe o vreme atât de rece.

Mariana Mihuţ s-a născut la data de 7 noiembrie 1942. A absolvit Institutul de Artă teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti în 1964, jucând mai întâi la Teatrul Giuleşti. A interpretat numeroase roluri în teatru, teatru radiofonic, teatru TV și cinematografie. Cel mai mare succes cinematografic românesc "Pădurea spînzuraţilor" avea să fie şi debutul cuplului Marianei Mihuţ cu Victor Rebengiuc. În aprilie 2009, la Gala Premiilor Uniter, Mariana Mihut a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul regelui "Lear" din tragedia shakespeariană cu acelaşi nume, al şaselea trofeu UNITER din cariera sa. Mariana Mihuţ este „de-o viaţă” actriţă a Teatrului Lucian Sturza Bulandra” din Bucureşti, unde a avut şansa să lucreze încă de la început cu mari artişti autohtoni.

Proiectul „Walk of Fame” este un demers cultural iniţiat şi organizat de Teatrul Metropolis, Cocor şi Primăria Municipiului Bucureşti. Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Proiectul a debutat în ianuarie 2011. Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului strălucesc deja stelele altor mari personalităţii: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani, Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite