“Student bun de Crăciun”, la Universitatea din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Bucureşti va derula şi în acest an campania “Student bun de Crăciun”, prin care cei care învaţă la facultăţile instituţiei de învăţământ superior îşi doresc să aducă cât mai multe zâmbete pe chipurile celor din jur care nu se pot bucura de Sărbătoarea Crăciunului.

Campania, aflată la cea de-a doua ediție, reunește mai multe evenimente de factură socială, organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, printre care strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea şi împărţirea cadourilor pentru oamenii în vârstă de la casele de bătrâni, împodobirea bradului de Crăciun etc.

Asociaţiile studenţeşti din cadrul Universităţii din Bucureşti au demarat diferite campanii sociale, toate cu scopul de a aduce speranță în sufletele celor care se află într-o situaţie nefericită.

Aflat la cea de-a VII-a ediţie, „Serata de Crăciun” este un proiect caritabil desfăşurat de Asociaţia Studenţilor la Istorie „Dacia” pentru 35 copii proveniţi din centrul de plasament – Centru Primire Regim de Urgenţă pentru Copii Abuzaţi (sectorul 4). În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ASID coordonează un program de strângere de fonduri şi de produse (dulciuri, haine şi jucării) pentru a fi oferite copiilor. Colectarea donaţiilor are loc până pe 14 decembrie, la sediul ASID din Facultatea de Istorie, între orele 10.00 şi 14.00. Miercuri, ASID va organiza “Serata de Crăciun”, la care copiii centrului vor cânta colinde. Tot miercuri, asociația va organiza tradiţionala Serată de Crăciun cu scop caritabil în Club B, de la ora 21.00. Fondurile strânse cu această ocazie vor fi utilizate pentru cei peste 120 de copii înscrişi în Clubul de Educaţie Alternativă de la Şcoala Generală nr. 136 din Bucureşti.

Asociaţia Studenţilor Geografi va continua campania de strângere de fonduri în preajma Crăciunului, care a început în 2009. Anul acesta, beneficiarii campaniei vor fi elevii cu venit scăzut din Școală Generală, nr. 47 din București, care vor beneficia de o excursie la Muzeul Antipa. Donații se pot face până pe 20 decembrie, la sediul asociației.

Asociația Studenților la Științe Politice organizează până pe 15 decembrie o campanie de strângere de jucării pentru copii aflaţi în centrele de plasament. Standurile vor fi amplasate atât în sediul Facultăţii din Sfântu Ştefan nr. 24, cât şi la Institutul de Cercetări Politice.

Până pe 21 decembrie, Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială Universitatea din Bucureşti organizează proiectul “Moş Crăciun nu uită pe nimeni”, care are ca scop colectarea de produse (alimente, dulciuri, haine, jucării etc.) pentru familile defavorizate dintr-o zonă săracă (Chirigiu-Rahova-Ferentari). În perioada campaniei, voluntarii asociației vor “colinda” studenții din căminele universității. În schimbul unei donații, stuidenţii vor fi răsplătiţi cu un un cadou surpriză.

Asociația Studenților la Matematică și Informatică din Universitatea din București va derula până pe 16 decembrie a doua ediție a evenimentului caritabil Artă'n Dar. Proiectul își propune să promoveze cultura în rândul studenților universității și să aducă în fața publicului tineri talentați. Finalitatea umanitară se va concretiza în strângerea de fonduri pe care le vor redirecționa în scopuri caritabile.

Pe pagina de facebook a Universităţii din Bucureşti, Biroul de Relaţii Publice invită comunitatea celor peste 13.000 de fani să sprijine şi să promoveze trei campanii sociale, prin donarea unui sms.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite