UPDATE Şef la Penitenciarul Rahova, încătuşat pentru mită de la deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie l-au reţinut în urmă cu puţin timp pe Virgil Mihuţ, subcomisar în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, şef de secţie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova. 

UPDATE:

Reprezentanţii Penitenciarului Rahova aveau şi ei informaţii despre legăturile ofiţerului Virgil Mihuţ cu deţinuţii încarceraţi în secţia pe care o avea subcomisarul în subordine. "Reţinerea ofiţerului de penitenciare este rezultatul unor activităţi complexe derulate pe parcursul mai multor luni, de către DNA, pentru că existau informaţii conform cărora Virgil Mihuţ avea relaţii ilicite cu persoane private de libertate, încarcerate la Penitenciarul Bucureşti Rahova, dar şi cu membrii de familie ai acestora. Astfel a reieşit faptul că ofiţerul primea bunuri şi diverse sume de bani, în schimbul facilitării obţinerii unor drepturi de către persoanele private de libertate", susţine Sebastian Moldoveanu de la Penitenciarul Rahova. Subcomisarul de penitenciare Virgil Mihuţ, în vârstă de 41 de ani, lucra în sistemul penitenciar din anul 2000, de-a lungul acestei perioade, Virgil Mihuţ desfăşurându-şi activitatea în penitenciarele Târgu Jiu, Craiova. Din 2006 este comandant de secţie la Penitenciarul Bucureşti Rahova.

Procurorii anticorupţie cer arestarea ofiţerului

Ofiţerul este acuzat de luare de mită în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni
Procurorii susţin că în perioada noiembrie-decembrie 2011, Mihuţ Virgil a pretins şi primit în repetate rânduri, prin intermediari, sume de bani de la persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova pentru a le crea acestora condiţii favorabile de detenţie, cum ar fi permisiunea de a introduce şi păstra în camerele de detenţie a unor obiecte interzise, cum sunt telefoane mobile. DNA a propus judecătorilor arestarea prevenitivă a subcomisarului Virgil Mihuţ pentru o perioadă de 29 de zile.
Procurorii DNA au lucrat în acest dosar împreună cu ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite