Bucureşti:Revoltă pentru salarii în curtea firmei de salubritate din sectorul 6 GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de angajaţi ai firmei de salubritate Urban au potestat la sediul instituţiei din Preciziei, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna martie a acestui an. Angajaţii au încheiat protestul după câteva ore, după ce au primit asigurări că până la sfârşitul acestei săptămâni îşi vor primi banii restanţi.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI DE LA PROTEST

Angajaţii au declanşat, în această dimineaţă, un protest spontan şi s-au adunat în curtea societăţii, la marginea Capitalei unde şi-au cerut drepturile şi au huiduit conducerea societăţii.

Oamenii s-au plâns că sunt amânaţi de la o zi la alta pentru plata salariilor restante pe două luni, dar şi de condiţiile grele de muncă. În schimb, reprezentanţii SC Urban SA susţin că stau prost  la încasări şi de aceea sunt întârzieri salariale.

„Muncim cel puţin 12 ore pe zi în mizerie şi nu ne luăm banii. Avem copii şi datorii peste tot“, a declarat Florin Sisilică, angajat ca măturător la SC URBAN SA. Sectorul care se lăuda cu cele mai multe acţiuni de curăţenie riscă acum să devină cel mai mizerabil dacă angajaţii nu renunţă la protest.

„Din cei 600 de angajaţi doar o sută sunt în faţa firmei şi protestează. Nu este o problemă care să ne afecteze pe noi. Dacă va continua protestul şi oamenii nu vor ieşi pe străzi să cureţe, atunci vor fi probleme“, a declarat Mirela Buzărin, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 6.

La capitolul curăţenie, sectorul 6 este codaş, consideră locuitorii. Într-un studiu realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE la începutul acestui an pe un eşantion de 800 de persoane, sectoarele 5 şi 6 s-au situat pe ultimele locuri în topul curăţeniei.

Câteva sute de angajaţi ai societăţii Urban SA, care asigură serviciile de salubritate în sectorul 6 al Capitalei, au declanşat, în această dimineaţă, un protest spontan deoarece nu şi-au mai primit salariile din luna martie.

Oamenii au anunţat că nu se vor întoarce la lucru pînă când nu-şi vor primi astfel că bucureştenii care locuiesc în sectorul 6 din Capitală se pot aştepta ca străzile să rămână nemăturate, iar mormanele de gunoi să nu mai fie strânse.

Sătui de promisiuni

Pe lângă restanţele salariale, protestatarii s-au mai plâns şi de condiţiile grele de muncă fiind obligaţi să muncească de sărbători, să nu li se plătească concediile medicale, iar transportul nu le este decontat.

“Am un salariu de aproape 600 de lei, avem de plătit bănci şi nu mai avem ce mânca. Avem de plătit chiria, lumina, întreţinerea şi de hrănit copiii. Dacă suntem prinşi că ne odihnim puţin, suntem penalizaţi din salariu”, a declarat Ionela Cristinoiu care lucrează de doi ani ca măturător. “Plecăm la 4.00 dimineaţa de acasă şi ajungem după ora 22.00 acasă. Mâncăm în mizerie şi niic apă nu avem timp să bem”, a spus şi Florin Sisilică.

Oamenii spun că s-au săturat de promisiunile venite din partea conducerii societăţii, care însă recunoaşte că nu este pentru prima dată când se întârzie cu plata salariilor.

“Nu se pune problema să nu le dăm salariile. S-au mai răsculat şi altă dată. Încasările de la agenţii economici şi de la asociaţiile de proprietari se fac cu întîrziere şi de la o lună se acumulează restanţe”, a declarat Dan Ceauşescu, directorul sucursalei SC Urban SA. Referitor la condiţiile de muncă, el a precizat că sunt cele obişnuite pentru domeniul salubrităţii şi se fac eforturi şi pentru micile beneficii pentru angajaţi.

Protestul  s-a încheiat după ce salariaţii au primit asigurări că îşi vor primi banii până vineri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite