Asociaţiile de proprietari din Sectorul 4 nu vor mai plăti pentru reabilitarea termică a imobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Sectorul 4 au votat la ultima şedinţă în unanimitate hotărârea privind preluarea cheltuielilor ce revin asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea blocurilor.

Singura condiţie pentru preluarea cheltuielilor de către Primărie este ca asociaţiile de proprietari să aprobe decizia de intervenţie cu votul majorităţii membrilor adunării generale, cât şi să semneze convenţia-cadru cu coordonatorul programului anual, privind derularea, în condiţiile legii, a acţiunilor de reabilitare termică a imobilelor.

Finanţarea se va realiza de la bugetul local al Sectorului 4 şi din împrumuturi rambursabile atrase.

Consilierii locali au mai adoptat o hotărâre privind “Programul Multianual de Investiţii pentru Reabilitarea Termică a 320 de imobile din Sectorul 4”.

Astfel, se doreşte adoptarea unor soluţii tehnice unitare, scurtarea perioadelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor, precum şi eşalonarea pe o perioadă de patru ani a implementării programului, prevăzută prin OUG nr. 18 / 2009. Lucrările vor demara la începutul anului 2012, termenul de finalizare fiind 2015.

Până în prezent, la Primăria Sectorului 4 s-au primit 600 de cereri privind executarea lucrărilor de reabilitare termică, estimările indicând o creştere rapidă, până la 1.000 de cereri, într-un interval scurt de timp.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, recomandă asociaţiilor de proprietari interesate să depună cât mai repede o cerere la sediul instituţiei, prin intermediul căreia să fie înscrise în program, pentru a urgenta efectuarea studiilor de fezabilitate şi a auditului tehnic-energetic.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite