Piaţa Apărătorii Patriei din Sectorul 4, demolată şi înlocuită cu o clădire nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Apărătorii Patriei din Sectorul 4 va intra într-un proces de modernizare. Astfel, actuală structură va fi demolată începând de mâine de la ora 12.00.

Apărătorii Patriei este cea de-a cincea piaţă din Sectorul 4 care intră într-un amplu proces de reconstrucţie şi modernizare în ultimii ani. Alte patru mari centre agro–alimentare de pe raza Sectorului 4 au fost modernizate până acum.
Potrivit Primăriei Sectorului 4, noul spaţiu va fi unul ultramodern, destinat comercializării produselor agro-alimentare şi nealimentare. Clădirea va fi construită pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 metri pătraţi şi va avea un regim de înălţime de P+1 retras. La parterul acesteia, pe o suprafaţă de aproximativ 1.830 de metri pătraţi, vor fi amenajate spaţii comerciale, grupuri sanitare şi vor fi amplasate tarabe pentru fructe şi legume. Alţi 700 de metri pătraţi vor fi utilizaţi pentru construirea unui miniabator pentru sacrificarea animalelor. De asemenea, primarul Cristian Popescu Piedone îşi doreşte continuarea tradiţiei, prin organizarea şi în 2012, pentru al patrulea an consecutiv, în noua piaţă Apărătorii Patriei, a singurului târg de miei vii din Capitală, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană.
La etaj, pe o suprafaţă de aproximativ 65 metri pătraţi, vor fi amenajate birouri în care îşi vor desfăşura activitatea reprezentanţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor Sector 4, grupuri sanitare, subsolul urmând a fi dotat cu spaţii tehnice, o centrală de ventilaţie şi o centrală termică, un post trafo, o staţie de pompare şi o  gospodărie de apă. Valoarea totală a investiţiei este de 5.826.643 lei plus TVA.
Banii provin dintr-un credit bancar, iar rambursarea nu va afecta Bugetul Local al Sectorului 4, urmând a se realiza din fondurile proprii ale Direcţiei de Administrare a Pieţelor, fonduri ce provin din încasarea taxelor impuse prin desfăşurarea activităţii.
Primarul Sectorului 4 se va întâlni mâine la faţa locului cu constructorul, pentru a discuta ultimele detalii înainte de începerea lucrărilor de modernizare, dar şi pentru a-i reaminti că are obligaţia de a respecta termenul de finalizare – martie 2012, astfel încât locuitorii acestei zone să-şi poată face cumpărăturile cât mai aproape de casă.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite