Bucureşti:Pregătiri speciale pentru mama de 240 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Victoria Lăcătuş , în vârstă de 25 de ani, femeia care a născut săptămâna trecută o fetiţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) se simte bine şi va fi mutată în curând într-un salon.

Medicii au decis astăzi că femeia de 240 de kilograme care a născut săptămâna trecută prin cezariană poate fi transferată în secţia de Ginecologie şi pregătesc salonul în care va fi mutată.

Pregătirile pentru mutarea femeii de la reanimare în salon au început în această dimineaţă. Medicii estimează că după prânz, femeia ar putea să părăsescă Secţia de Terapie Intensivă şi va putea fi transferată la secţia de Ginecologie.

Potrivit medicului Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB, mutarea femeii în salon nu ar putea avea loc mai devreme de ora 13.00.

„Nu este un lucru chiar simplu. Profesorul Horhoianu analizează care ar fi cel mai bun spaţiu şi salon unde ar putea fi instalat acel pat mare în care va sta femeia. Starea ei este bună şi astăzi ar permite mutarea în salon. Dar să vedem cum va fi organizat acest spaţiu“, a adăugat Bogdan Popescu, citat de Mediafax.

„Am văzut-o ieri şi se simţea din ce în ce mai bine, iar medicii mi-au spus că vor să o mute din secţia de Terapie Intensivă“, a afirmat, astăzi, sora pacientei, Cristina Şoşoiu.

Ea a mai spus că din declaraţiile medicilor, Victoria Lăcătuş va mai sta internată în spital pentru cel puţin o lună ca să fie înlăturate riscurile care ar putea apărea după naştere.

Pe lângă obezitate, femeia suferă şi alte afecţiuni precum hirpertensiune arterială, hipotiroidie şi sindromul cushing (o boală rară care apare atunci când organismul este expus la o cantitate mult prea mare a unui hormon, numit cortizol).

„Pacienta mai trebuie ţinută sub supraveghere în secţia de Ginecologie, dar nu o putem obliga să rămână internată. I se va recomanda tratament pentru afecţiunile cauzate de obezitate“, a precizat medicul Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

Bebeluşul este sănătos

Şi starea fetiţei care a fost născută în urmă cu cinci zile este tot mai bună şi se află sub supravegherea medicilor din secţia de Neonatologie. „Doarme, mănâncă şi nu plânge“, a mai spus Cristina Şoşoiu.

Victoria Lăcătuş, în vârstă de 25 de ani, a fost adusă săptămâna trecută de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Femeia care cântărea 240 de kilograme înainte de naştere a fost transportată la unitatea sanitară din Capitală întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.

În spitalul din Capitală, ea a fost asistată de şase medici care au folosit o masă specială adusă din Statele Unite ale Americii şi care se afla în dotarea unităţii medicale fiind destinată pacienţilor de peste 100 de kilograme. Victoria Lăcătuş a născut prin cezariană o fetiţă cu greutatea de 2,9 kilograme pe care o va boteza Elena Anişoara.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite