Brazi înalţi de opt metri la târgul din Piaţa Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de brazi din Piaţa Obor, cel mai mare din Bucureşti, nu s-a deschis ieri, aşa cum anunţaseră iniţial autorităţile locale, pentru că cei care trebuiau să aducă pomii de Crăciun nu au lucrat pe 1 Decembrie. Astfel, cei care treceau azi pe lângă brazii expuşi lângă noua Piaţă Obor putea doar să-i admire şi să se intereseze de preţuri.

Târgul va fi deschis sâmbătă la ora 9.00 doar într-o primă zonă dintre cele trei care au fost anunţate, cea situată la intrarea în complexul comercial dinspre strada Chirsitigiilor, cu o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. De aici vor putea fi cumpăraţi brazi tăiaţi între unu şi opt metri, precum şi pomi cu rădăcină, cu înălţimi între 0,6 şi 4 metri. Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor putea alege între speciile de brad nobil Abies Nobilis, brazii caucazieni Abies Nordmanniana, Argintiii Picea Pungens Glauca, precum şi brazii de provenienţă autohtonă Abies Alba (bradul românesc). Ca element de noutate faţă de anul trecut, vor fi disponibile două specii rare: Fat Albert şi Fastigiata. Pentru un brad de apartament de 1,75-2,50 metri preţurile vor fi cuprinse între 49,99 şi 449 lei, în funcţie de calitate, simetrie şi culoare. Programul de vizitare al acestei prime zone va fi până la ora 21.00.

Celelalte două zone vor fi deschise în perioada următoare. Una dintre acestea va fi la intrarea în piaţă, în zona dinspre Primăria Sectorului 2, şi va avea o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, fiind destinată brazilor de apartament. A treia zonă, cu brazi populari, va fi amenajată pe aleea de la intrarea în complexul de lângă strada Ziduri Moşi. În cele trei zone vor fi comercializaţi peste 30.000 de brazi, după cum afirmă Primăria Sectorului 2.

Ornamente şi podoabe de Crăciun, de la Sala Dalles

Pentru cei care au cumpărat brazi şi vor să ia şi ornamente o bună alegere poate fi Târgul Cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles. Aici se găsesc chiar la intrare Moşi şi îngeraşi care pot fi folosiţi atât ca vârfuri de brad, cât şi ca piese de decor, precum şi globuri, cizmuliţe pentru pus cadouri, omuleţi de zăpadă şi alte figurine, toate realizate manual de trei artiste plastice de la noi din ţară. Printre ornamentele expuse la târg se remarcă şi globurile din sticlă cu depuneri de cupru şi îngeraşii în vitraliu, realizaţi tot de un artist plastic român. La târg participă peste 70 de expozanţi, care oferă „cadouri pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, dar, mai ales, pentru toate buzunarele”, după cum afirmă organizatorii. Pe lângă ornamente şi podoabe de Crăciun, la târg mai pot fi găsite jucării, dulciuri, cozonaci şi prăjituri, decoraţiuni şi accesorii, ceramică pictată manual, icoane pe sticlă pictate de meşteri populari, produse textile, bijuterii, ceaiuri, cafea şi produse cosmetice. Târgul, care este la a cincea ediţie, va fi deschis zilnic între orele orele 10.00 şi 14.00, până pe 24 decembrie. 

Cafeaua Vampirului şi torturi de 10 milioane, la Sweet Fest


Mai multe ducliuri pot fi găsite la târgul Sweet Fest, care are loc până duminică la Hanul lui Manuc. Printre produsele care pot fi cumpărate de aici se numără Cafeaua Vampirului, care conţine, pe lângă cafea, scorţişoară şi ardei iute. Cafeaua este realizată de un producător român care mai are în ofertă şi Cafeaua Bunicii, un amestec de cafea cu năut prăjit. La târg mai pot fi comandate şi torturi de casă personalizate, al căror preţ este de 100 de lei pe kilogram. Expozanţii mai prezintă prăjituri de casă, praline produse în Bucureşti după reţete belgiene, cozonaci de post, dulciuri greceşti şi din marţipan. De la târg nu lipsesc nuga şi ciocolata de casă, turta dulce, produsele din miere şi braga. Mâine va avea loc şi un atelier de de preparat dulciuri naturale, adresat în special copiilor. Târgul va fi deschis până duminică, între orele 10.00 şi 19.00. Intararea este gratuită.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite