Bucureşti:Pericol de explozie - O conductă de gaze din Spitalul Caritas s-a spart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O conductă de gaze din interiorul Spitalului Caritas din Capitală s-a spart în această dimineaţă.

Circa 120 de bolnavi au fost evacuaţi din spital şi vor fi mutaţi în alte instituţii sanitare. Pacienţii sunt transportaţi în ambulanţe către Spitalele Colentina, Filantropia şi Cantacuzino.

UPDATE, ora 14.30

Aproape 20 de ambulanţe au fost trimise la Spitalul Caritas, iar primii care sunt preluaţi sunt nou-născuţii, femeile gravide şi persoanele aflate la terapie intensivă, transferul urmând să se încheie în această seară.

Panică printre pacienţi

„M-au externat pentru câteva zile, dar luni şi marţi trebuie să vin din nou pentru analize şi să rămân în spital. Am tras o sperietură groaznică. Am simţi cu toţii miros de gaze", a declarat, Eugenia, o pensionară.

Cauzele producerii fisurii la conducta de gaze nu sunt cunoscute. Spitalul Caritas a rămas fără apă caldă şi căldură.

UPDATE, ora 14.50

Managerul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a declarat, în urmă cu două minute, pentru „Adevărul“, că lucrarea echipei de la Distrigaz va fi de anvergură şi că situaţia se va remedia în minimum 48 de ore. „Probabil că ţeava este veche de circa 50 de ani. Nu a fost schimbată niciodată. Este vorba despre o conductă magistrală care face legătura între stradă şi spital“, a precizat Marius Savu.

UPDATE, ora 15.00

Zeci de bătrâni sunt evacuaţi din spital şi trimişi acasă, chiar dacă starea lor de sănătate nu este tocmai bună. „E bolnav grav, iar până luni mai am doar câteva medicamente. Mie mi se pare o bătaie de joc, să te trimită cu el acasă sau la alt spital fără o copie de pe fişa medicală“ , spune o tânără care tocmai îşi lua tatăl din spital.

UPDATE, ora 16.45

Operaţiunea de evacuare s-a încheiat. Aproape 80 de pacienţi au fost transferaţi la alte spitale, restul de până la 120 fiind trimişi acasă.

Vom reveni cu amănunte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite