Prejudiciu de un milion de euro cu legume, fructe și carne congelată. Din rețea fac parte și cetățeni iranieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 120 de polițiști, jandarmi și procurori participă la perchezițiile care au fost declanșate, în această dimineață, în județul Ilfov, dar și în București. Suspecţii vor fi aduşi la audieri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov.

Anchetatorii caută 30 de persoane care au făcut afaceri prin firme fantomă. Aceştia au adus statului un prejudiciu de 1 milion de euro.„Sunt în derulare 25 de percheziții fiind vizate 30 de persoane care fac parte dintr-o rețea specializată în evaziune fiscală“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Burada.

Ea a precizat că este vorba de 36 de firme fatomă care se ocupau de achiziţii intracomunitare de carne congelată, legume și fructe și prin care se prejudicia bugetul de stat.

Polițiștii au descoperit acte false întocmite pe numele unor cetățeni străini, iar sediile firmelor erau fictive.

Din rețeaua de evazioniști fac parte și patru cetățeni iranieni, sirieni, turci care făceau afaceri ilegale în mai multe zone din Capitală, dar și în complexul comercial Afumați.

„Patru fraţi iraniei care locuiau în apropiere de complexul Europa erau liderii grupării. Ei au fost luaţi de dimineaţă pentru a fi duşi la audieri“, a subliniat Claudia Burada.

Suspecţii au fost supravegheaţi pe o perioadă de şase luni. Cercetările au fost efectuate după mai multe informări ale ofiţerilor DGIPI şi după sesizările Gărzii Financiare care au subliniat că existau indicii de evaziune fiscală.

La verificările de astăzi participă și procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite