Bucureşti: Se sparge „buba” din Muzeul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce şeful Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului General pregăteşte verificări la Muzeul Capitalei, în instituţie li se cere angajaţilor să semneze liste împotriva campaniei „Muzeele-cavou”. 

Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) este unul dintre cele mai „prăfuite” din Capitală: niciun proiect de promovare a patimoniului nu a dus la atragerea de fonduri europene consistente sau la aflux de public.

Mai sunt cinci zile până când conducerea MMB urmează să dea socoteală bucureştenilor faţă de cheltuirea banilor publici fără rezultate vizibile.

Directorul instituţiei, Ionel Ioniţă, care ocupă această funcţie de 13 ani, trebuie să explice de ce bucureştenii aud că există un muzeu al oraşului doar cu ocazia unor evenimente de genul „Noaptea Muzeelor”.

„Există un contract de management semnat de directorul muzeului. Vom vedea care îi sunt atribuţiile şi cât a îndeplinit din ele”, a precizat ieri preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului General, Mihai Voicu.

„Poliţie” în rândul angajaţilor

Până atunci însă, angajaţii care s-au şi plâns de situaţia actuală susţin că, în loc să se încerce revitalizarea activităţilor în cadrul MMB, li se cere să semneze „Lista celor care nu sunt de acord cu articolele din Adevărul”.

„Când spuneam şi noi că în sfârşit vede cineva ce se întâmplă aici, uite că suntem nevoiţi, alături de "elefanţi", să semnăm asta. Altfel, suntem luaţi la ochi”, a explicat unul dintre salariaţii care au acuzat, sub anonimat, conducerea Muzeului Capitalei.

Criza, scuză general valabilă

Preşedintele Comisiei de Cultură, Mihai Voicu, a mai spus ieri că a avut o discuţie în toamnă cu Ionel Ioniţă pentru stabilirea unui proiect de reorganizare a muzeului. „Din păcate a venit criza, iar bugetul a fost aprobat foarte târziu, proiectul fiind astfel întârziat” a explicat Voicu. El a precizat că proiectul vizează încurajarea elevilor să viziteze muzeul.

„Vom aduce copii de la 60 de kilometri depărtare de Bucureşti şi le vom prezenta un ghid turistic care va include şi vizitare muzeului. De asemenea, vrem ca aici să aibă loc lansări de carte pentru copii precum şi seri de poezie susţinute de actori consacraţi. Vrem să ştergem praful de pe acest muzeu”, a spus Voicu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite