Se semnează contractul de consultanţă pentru linia de metrou care va ajunge la Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex va semna mâine contractul de consultanţă pentru pregătirea, proiectarea şi supervizarea lucrărilor aferente magistralei 6 de metrou, care va realiza legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Otopeni.

La licitaţia organizată de Metrorex pentru atribuirea contractului au depus oferte finale două dintre cele cinci firme care s-au calificat pe lista scurtă. Este vorba despre consorţiul format din Padeco Japonia, Oriental Consultants Ltd Japonia, SC Metroul SA România, SC Seneca Group International, Systra Franţa SA, precum şi de cel compus din Ingerop International Franţa, Ingerosec Corporation Japonia, High Point Redel Anglia şi IPTANA România.

Linia 6 va face legătura cu reţeaua actuală de metrou, printr-o ramificaţie la actuala Linie 4, în zona staţiei 1 Mai, traseul avansând din zona respectivă către Piaţa Presei Libere de-a lungul DN1, până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni.

Potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, în prezent se lucrează la proiectul tehnic pentru noua linie de metrou, iar ulterior se va trece la elaborarea caietului de sarcini pentru execuţia lucrărilor de infrastructura la tunele şi staţii. Licitaţia pentru aceste lucrări ar putea fi lansată în ultima parte a anului viitor.

Investiţia va fi realizată dintr-un credit de 370 de milioane de euro acordat de Guvernul Japoniei prin Agenţia Guvernamentală Japoneză JICA, precum şi din fonduri de la bugetul de stat şi din alte credite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite