Bunele maniere de la curţile regale, predate copiilor din Bucureşti la un eveniment dedicat Jubileului de Diamant al Reginei Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

British Council, organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale, sărbătoreşte Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a luni, în Parcul Izvor din Capitală, între orele 15.00 şi 17.00.

Evenimentul pregătit de British Council este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani şi urmăreşte celebrarea relaţiilor româno-britanice şi familiarizarea publicului român, în special a copiilor şi tinerilor, cu tradiţiile şi cultura britanică.

Programul cuprinde experimente ştiinţifice interactive inedite şi, mai ales, distractive, realizate de specialiştii de la Fun Science, care reusesc să facă din ştiinţă un adevărat spectacol extrem de atractiv.

Atelierul de bune maniere practicate la curţile regale va încerca să îi introducă pe copii în atmosfera specifica nobilimii britanice şi le va arăta participanţilor cum să devină un gentleman sau o adevarată lady, în clasicul stil britanic.

Concursurile de creaţie vor pune la încercare îndemânarea copiilor în a realiza pălării din hârtie şi le va oferi acestora ocazia de a-şi exprima prin desen percepţia lor despre Jubileul de Diamant.

Cricket România va aduce în atenţia copiilor un joc care îşi are originile în Anglia, în secolul al 16-lea şi care a devenit unul dintre cele mai iubite sporturi în toată Comunitatea Naţiunilor (the Commonwealth). Copii vor experimenta astfel spiritul jocului de echipă, al leadership-ului, dedicaţiei şi mai ales al fair-play-ul, aşa cum îl descriu în misiunea lor partenerii de la Cricket România.

Copiii vor avea, de asemenea, ocazia de a participa la un concurs de cunoştinţe generale despre Regina Elisabeta a II-a şi de a testa aplicaţiile de limba engleză realizate de British Council pentru tablete.

Partenerii de la Forza Rossa, reprezentantul oficial al automobilelor Lotus în România, le vor explica participanţilor despre siguranţa în trafic şi despre ce înseamnă să fii responsabil în circulaţia rutiera. Tot acolo va fi prezent şi automobilul “vedetă” al poliţiei rutiere, Lotus Evora S, iar membrii echipajului de elită le vor povesti copiilor despre cele mai celebre misiuni la care au participat cu supercar-ul britanic. Forza Rossa este partenerul principal în organizarea petrecerii jubiliare celebrată în aceeaşi zi, 11 iunie, de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.  

În cadrul diverselor activităţi, copiii vor primi premii, iar atmosfera va fi răcorită cu ceaiuri reci şi apă.    

Jubileul de Diamant marchează 60 de ani de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a, manifestări ample fiind planificate în perioada 2-15 iunie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în statele Commonwealth, precum şi în ţările care s-au bucurat de o relaţie diplomatică de tradiţie cu Regatul Unit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite