Corpul de neurochirurgie al Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, consolidat şi reabilitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corpul C – Neurochirurgie al Institutulului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare (INNBN) din municipiul Bucureşti a fost consolidat şi reabilitat în cadrul „Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţiilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – Componenta B: Reducerea riscului seismic”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.


Programul este finanţat dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţat de Guvernul României. Potrivit ministerului, prin lucrările efectuate, pavilionul de neurochirurgie a INNBN va fi mai pregătit pentru a răspunde situaţiilor de urgenţă care pot apărea, iar gradul de siguranţă al imobilului în cazul producerii unui seism a fost ridicat.

Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare face parte din categoria spitalelor de urgenţă, având o pondere de 33 la sută din totalul obiectivelor cuprinse în cadrul Proiectului, la care s-au finalizat lucrările de consolidare. Clădirea pavilionului de Neurochirurgie vasculară a fost construită în perioada 1908-1923 şi extinsă între anii 1985-1989.

Lucrările executate au avut ca obiectiv principal asigurarea construcţiei existente la seism şi necesitatea alinierii la cerinţele normelor sanitare în vigoare, privind conformarea, funcţionalitatea şi echiparea acestui tip de construcţie. Astfel, au fost executate lucrări de consolidare la fundaţii, pereţi şi planşee, au fost desfăcute şarpantele la blocul operator şi modulul ATI şi au fost înlocuite cu terase circulabile. De asemenea, au mai fost realizate lucrări de izolare termică şi hidrofugă, refacerea tencuielii pereţilor interiori şi exteriori, termoizolarea cu termosistem de faţadă şi de soclu pe pereţii exteriori, refacerea trotuarelor perimetrale. Odată cu extinderea cu un nou corp de clădire structurat în două tronsoane, au fost executat lucrări de reabilitare şi refuncţionalizare.

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor este de 15.543.305,07 lei, dintre care din Proiect (împrumut BIRD şi cofinanţare Guvernul României) – 3.269.472,02 lei, reprezentând 21 la sută, şi din sursele Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare – 12.273.833,05 lei, reprezentând 79 la sută. Prin finalizarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare la acest obiectiv, lista obiectivelor finalizate în cadrul Proiectului pentru care riscul producerii unor pierderi materiale şi de vieţi omeneşti a fost diminuat considerabil cuprinde 24 obiective.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite