Îmbulzeală la târgurile de joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două burse de locuri de muncă au atras, astăzi, mii de şomeri şi studenţi. Oamenii au stat la coadă zeci de minute pentru a-şi putea lăsa CV-urile la angajatorii participanţi la Bursa generală de locuri de muncă de la Agenţia Naţională de Ocuparea Forţei de Muncă şi Târgul „Angajatori de top”.

Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Naţională de Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) s-a deschis, în această dimineaţă, la ora 09,00, la Palatul Copiilor. Încă de la prima oră, coada se întindea deja pe zeci de metri, sute de şomeri aşteptând să vadă oferta de joburi.

„Sunt 2.474 de locuri de muncă în domenii variate, de la consultanţă financiară până la confecţii", a explicat Maria Vintilă, director coordonator adjunct al bursei. Singura pretenţie a şomerilor, majoritatea rămaşi fără joburi după restructurările din ultima perioadă, era un salariu decent. „Caut un loc de muncă în confecţii-încălţăminte, căci firma la care lucram nu a mai mers. Nu ştiu dacă reuşesc să găsesc ceva, dar măcar încerc", a spus Adriana Burgescu.

La ora 11.00, la două ore după deschiderea bursei, organizatorii au spus că peste 2.000 de oameni au trecut pe la bursa de locuri de muncă şi şi-au lăsat datele la angajatori. Târgul este deschis doar astăzi.

image

Sute de tineri şi-au depus CV-ul la „Angajatori de top“,


„Angajatori de top", cel mai mare târg din ţară

Dacă la prima bursă puteau să se ducă şi persoanele fără studii, la „Angajatori de top", târgul deschis astăzi la Sala Palatului din Capitală, cerinţele au fost ridicate. Studenţii, dar şi persoanele cu mai multă experienţă vor găsi timp de două zile peste 1.600 de oferte, cu 30% mai multe locuri de muncă decât la ediţia de anul trecut.

Sute de vizitatori s-au înghesuit încă de la deschiderea târgului pentru a fi primii care îşi lasă CV-urile la cele peste 70 de companii participante care oferă locuri de muncă. Cei mai mulţi tineri erau interesaţi de domenii precum IT sau cele bancare. „Am aplicat la mai multe firme, dar numai pe it. Mă bucur că se oferă destul de multe locuri în acest domeniu", a spus un student la ASE. Ca la fiecare ediţie „Angajatori de Top", tinerii absolvenţi sunt interesaţi cel mai mult de domeniul IT şi au la dispoziţie angajatori internaţionali precum Microsoft Development Center din Copenhaga.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite