Consiliul General al Municipiului Bucureşti, convocat săptămâna viitoare pentru o rectificare negativă a bugetului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a fost convocat lunea viitoare în şedinţă, printre proiectele care figurează pe ordinea de zi numărându-se şi unul care prevede rectificarea negativă a bugetului din acest an al Primăriei Capitalei şi al instituţiilor subordonate acesteia.

Potrivit proiectului de hotărâre, bugetul local al urma să scadă la venituri şi cheluieli cu 207,50 milioane lei, cel al instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii cu 100,09 milioane lei la venituri şi cu 101,45 milioane lei la cheltuieli, cel al creditelor externe cu 39,59 milioane lei, iar cel al fondurilor nerambursabile, cu 1,21 milioane lei.

Pe ordinea de zi a şedinţei a fost repus şi proiectul de hotărâre referitor la aprobarea contractării unei finanţări rambursabile în valoare totală de până la 800 de milioane de euro euro sau echivalent lei, în vederea restructurării datoriei în valoare de până la 500 de milioane de euro şi contractarea de noi credite. Totodată, a fost reluat şi proiectul de hotărâre privind înaintarea către Guvern a propunerii de emitere a unui act normativ pentru ştergerea sau anularea penalităţilor pe care RADET Bucureşti le are de achitat către SC Electrocentrale Bucureşti SA – Sucursala Bucureşti. Revine şi proiectul pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti.

Printre proiectele de hotărâre mai apare şi cel referitor la stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti pe anul 2012

Sectoarele se vor putea ocupa de câini

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CGMB vizează împuternicirea Consiliilor locale ale sectoarelor 1-6 de a-şi înfiinţa structuri de specialitate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Ordinea de zi mai conţine un proiect privind împuternicirea primarului general al Capitalei de a demara procedurile legale şi financiare în vederea închirierii unui spaţiu adecvat, cu destinaţia de sediu al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, pe perioada executării lucrărilor de consolidare la imobilul din bd. Regina Elisabeta nr. 47. 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite