Oprescu afirmă că toţi directorii din Primărie sunt în subordinea Consiliului General

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a transmis azi o declaraţie de presă în replică la anunţul făcut ieri de PDL Bucureşti în legătură cu înfiinţarea unor comisii de anchetă pentru verificarea activităţii unor directori din Primărie.

“Am luat act de intenţia PDL Bucureşti de a forma comisii de anchetă asupra unor anumiţi directori din Primărie. Sunt un om care respectă legea şi sunt de părere că nimeni nu este mai presus de lege - iar dacă există nereguli, atunci cei vinovaţi trebuie să plătească, aşa cum prevede legea. Consider, prin urmare, că cei care compun majoritatea în CGMB sunt liberi să facă câte comisii de anchetă le permite legea, iar eu nu mă voi opune şi nici nu am de ce să fac acest lucru”, afirmă Oprescu.

Primarul Capitalei atrage atenţia asupra faptului că Legea 215/2001 a administraţiei publice locale prevede posibilitatea consiliilor locale de a organiza, din proprie iniţiativă, comisii speciale de analiză şi verificare, nu de anchetă. “În plus, dacă tot vor să facă anchete, majoritatea din Consiliu ar trebui să înceapă cu ea însăşi. Aceasta deoarece toate structurile administrative locale cu atribuţii în domeniul străzilor, parcurilor, cimitirelor ş.a.m.d. se află în subordinea Consiliului general, nu a Primarului. Tot ceea ce ţine de activitatea acestor structuri este supus votului Consiliului general. De aceea, cei care cred că mă intimidează cu astfel de lucruri se înşeală amarnic şi refuz să intru în această agitatie politică pe care PDL doreşte să o creeze”, mai spune Oprescu.

Primarul Capitalei le sugerează consilierilor să verifice şi modul în care RADET sau RATB cheltuiesc subvenţiile pe care le primesc.

“Este necesar ca cei din CGMB să spună în faţa bucureştenilor ce au făcut până acum în vederea auditării veniturilor şi cheltuielilor RADET şi RATB, în condiţiile în care se aruncă cu atâta uşurinţă banii publici într-o „gaură neagră”. Anul acesta, RADET a primit o sumă dublă faţă de anul trecut. Ar fi un exerciţiu de transparenţă absolut necesar să fie verificat cum anume a cheltuit regia banii până acum”, a adăugat Oprescu.

În ceea ce priveşte Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus, primarul general reaminteşte faptul că fondurile alocate acestuia au fost tăiate de Consiliul general, acesta fiind unul dintre motivele pentru care lucrările au întârziat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite