Consilierii generali ai PDL vor propune suplimentarea bugetului RADET şi al RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali democrat-liberali vor popune în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe a cărei ordine de zi figurează şi rectificarea negativă a bugetului municipalităţii, amendamente care vor viza creşterea fondurilor alocate RADET şi RATB, a anunţat azi viceprimarul Mircea Raicu.

Astfel, consilierii generali PDL vor propune creşterea alocării bugetare către RADET cu încă 15 milioane lei, precum şi majorarea fondurilor RATB cu 22 milioane lei. Potrivit reprezentanţilor PDL, fără suplimentarea bugetului RADET, nu va putea fi asigurată subvenţia pentru energia termică. Totodată, dacă bugetul RATB nu va fi suplimentat, preţul biletelor ar putea creşte de la 1,3 lei la 2 lei.
Raicu l-a acuzat pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, de o execuţie bugetară “dezastruoasă”. “Dacă în primii doi ani rămâneau nefolosiţi în medie 400 de milioane de lei pe an, execuţia bugetului pe anul 2011, după primele zece luni, este dezastruoasă. Practic, suntem obligaţi să facem o rectificare bugetară in minus de nu mai puţin de 207 milioane de lei. Adică peste 47 de milioane de euro. Această recitificare in minus înseamnă de fapt o tăiere a bugetului, mai ales în zona serviciilor publice (căldură şi transport), ceea ce pune în pericol funcţionarea normală a oraşului. La sfârşitul lunii februarie, atunci când s-a votat bugetul pe 2011, PDL Bucureşti i-a atras atenţia primarului general că banii propuşi de el în buget nu există. Sorin Oprescu nu a ascultat şi a mers mai departe umflând bugetul, iar acum, după mai bine de zece luni, oraşul se află într-o situaţie dificilă”, a spus Raicu.
Viceprimarul PDL a mai afirmat că Oprescu a comis în aceşti peste trei ani de mandat “malpraxis după malpraxis, în calitatea sa de doctor al oraşului”. “El este pentru bugetul oraşului un fel de doctor Ciomu. Taie fără să se uite şi de unde nu trebuie”, a mai spus Raicu.
Potrivit proiectului de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de mâine, bugetul local al urma să scadă la venituri şi cheluieli cu 207,50 milioane lei, cel al instituţiilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii cu 100,09 milioane lei la venituri şi cu 101,45 milioane lei la cheltuieli, cel al creditelor externe cu 39,59 milioane lei, iar cel al fondurilor nerambursabile, cu 1,21 milioane lei. În Raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că RADET va primi în plus 37,10 milioane lei, bani care provin de la bugetul de stat. În ceea cepriveşte RATB, se arată că majorarea cerută de aceasta nu a putut fi acordată întrucât nu există temei legal şi economic pentru creşterea activităţii regiei cu 37 la sută în decembrie. “Prin urmare, s-a diminuat, la cerea regiei, activitatea de investiţii cu suma solicitată (19,73 milioane lei)”, se spune în Raport.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite