Cu 1.800 de euro te îmbraci în blana Elenei Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadourile de protocol şi obiecte personale ale familiei Ceauşescu sunt scoase la licitaţie, la sfârşitul acestei luni, de Casa Artmark. Printre acestea se află o haină realizată din 6 bucăţi de blană de pui de tigru pentru care preţul de pornire este 1.800 de euro.

Casa Artmark organizează două licitaţii inedite: la de 26 ianuarie, la Athénée Palace Hilton, amatorii vor putea aciziţiona curiozități şi obiecte de colecție ale Epocii de Aur.

Licitaţii în premieră

Două licitaţii-premieră în România se văr desfăşura la sfârşitul lunii ianuarie în Capitală: „Epoca de Aur“ şi Licitaţia de Avangardă şi Expresionism. Practic, o multitudine de obiecte care evocă aspecte oficiale sau cotidiene ale vieţii sub regimul dictatorial al Republicii Socialiste România şi creaţii artistice rarisime integrate celor două mişcări ultra-moderniste sunt scoase la vânzare la 26 ianuarie la Athénée Palace Hilton.

Licitaţia „Epoca de Aur” prezintă o serie inedită de picturi, piese de artă decorativă, fotografii, documente, cărţi, medalii şi decoraţii, precum şi alte obiecte cu valoare istorică şi documentară datând din perioada regimului comunist din România. Printre cele 70 de loturi oferite, se află obiecte de valoare care au reprezentat cadouri de protocol pentru cuplul Ceauşescu, lucrări plastice cu tematică proletcultistă, afişe de propagandă, fotografii care îi înfăţişează pe liderii comunişti în posturi inedite.

Blănurile Elenei şi stiloul lui Ceauşescu

Atracţiile licitaţiei le constituie unele dintre cele mai luxoase şi excentrice daruri primite de familia Ceauşescu de la liderii regimurilor comuniste din Asia şi Africa.

Este vorba despre obiecte preţioase de artă decorativă ce au aparținut Elenei Ceaușescu, precum o cutie de bijuterii lucrată în sidef sau două piese din blană naturală, prima realizată din şase bucăţi de blană de pui de tigru (210 cm, preţ de pornire 1.800 €), iar cea de-a doua, o blană de leopard (preţ de pornire 1.200 €), ori obiecte utilitare, cum ar fi un stilou Elite ce a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu (preţ de pornire 2.000 €), sau un covor reprezentând familia dictatorului, destinat să decoreze Casa Poporului (preț de pornire 800 €) etc.

image
image
image

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea imaginile!

Tonitza, Iser, Ţuculescu şi Baba, la Licitaţia de Avangardă

Licitaţia de Avangardă şi Expresionism propune colecționarilor de pictură și sculptură specifice celor două mişcări moderniste de respirație și circulație internațională o selecţie remarcabilă de opere de artă, semnate de Brauner, Herold, Marcel Iancu, Maxy, Segal sau de Tonitza, Iser, Ţuculescu, Baba etc.

O parte dintre cele mai valoroase loturi ale Licitaţiei de Avangardă şi Expresionism va fi prezentată într-o expoziţie organizată de Artmark cu ocazia „Zilei Naţionale a Culturii Române”, la Ateneul Român. Evenimentul se alătură unui concert pregătit de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” la Ateneul Român, la care va participa şi Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor.

Programul de vizitare este duminică, 15 ianuarie, între orele 12.00 – 19.00, iar pe 16 şi 17 ianuarie între 11.00 – 19.00.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite