Clădirile de pe Bulevardul Unirii, aşezate după bunul plac al bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii se pot juca cu clădirile de pe Bulevardul Unirii mai ceva decât o făcea dictatorul Nicolae Ceauşescu.

Un grup de tineri arhitecţi expune în aceste zile în Pasajul Universităţii o machetă interactivă a zonei Bulevardului Unirii pe care locuitorii Capitalei pot propune soluţii pentru axa Piaţa Alba Iulia - Casa Poporului, "jucându-se" cu piesele expuse. Totodată, prin nişte periscoape pot fi văzute imagini care prezintă scenarii duse la extrem  sau exagerări ale câtorva trăsături negative ale zonei.

Expoziţia “Bulevardul, casa şi poporul” este o reacţie la lipsa de urmări vizibile a concursului internaţional de urbanism Bucureşti 2000, care caută să readucă în discuţie scara şi calitatea spaţiului urban de pe Bulevardul Unirii (fost Victoria Socialismului) şi din zonele învecinate.

“După o perioadă de explozie imobiliară şi în timpul unei crize economice, vrem să arătăm că părerea cetăţenilor contează şi că fără o planificare urbană de calitate, oraşul nu se poate dezvolta coerent”, afirmă organizatorii.

Expoziţia este organizată de Asociaţia pentru Tranziţia Urbană în cadrul proiectului “Remember Bucureşti 2000”, în parteneriat cu Primăria Capitalei şi cu sprijinul Observatorului Urban al Uniunii Arhitecţilor din România.

Expoziţia va fi deschisă până pe 6 decembrie şi va fi continuată în primăvara anului viitor printr-o conferinţă la care va fi lansată şi carte despre concursul “Bucureşti 2000”.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite