GALERIE FOTO Bucureştenii s-au înghesuit să cumpere „20.000 de leghe sub mări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul Holding a lansat azi-dimineaţă colecţia Jules Verne, care va cuprinde cele 40 de titluri ale autorului. Pentru a pune pe raftul din bibliotecă această prima carte din colecţie, „20.000 de leghe sub mări“, românii s-au trezit cu noaptea în cap.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Ora 6.20 Piaţa Sudului

O coadă de peste 20 de persoane era formată la chioşcul de ziare din faţa gurii de metrou. Oamenii îşi aşteptau liniştiţi rândul pentru a cumpăra ziarul „Adevărul“, alături de care era distribuită, gratuit, cartea. Unii dintre ei au cumpărat chiar şi două cărţi, pentru copii, dar şi nepoţi. „Am luat două cărţi, una o s-o las la mine în bibliotecă, ca să le citesc nepoţilor când vin la mine, pe cealaltă o s-a dau băitaului meu“, a spus Marinela, în vârstă de 65 de ani.
Larisa, vânzătoarea de la chioşcul de ziare, încerca să mulţumească pe toată lumea. „Nu mai am decât o cutie, încercaţi să nu mai cumpăraţi mai multe să ajungă la toată lumea“, spunea ea când vedea coada tot se mărea.  Cele 50 de cărţi s-au vândut în doar 20 de minute. „O să căutăm şi în altă parte. Ce să facem acum?“, spunea Mihai supărat.

Ora 6.45 Piaţa 1 Mai

Chiar dacă Jules verne nu ajunsese încă la chişcul de ziare, oamenii aşteptau nerăbdători colecţia Adevărul Holding. „Cred că întârzie din cauza traficului, dar am cărţile, sunt sigur că le dau foarte repede ca de obicei“, a spus vânzătorul Marian Apostolescu.  Florentina Marin, în vârstă de 53 de ani, aştepta să sosească „20.000 de leghe sub mări“. „Am să stau aici până când vin cărţile. Vreau să cumpăr pentru fiica şi pentru fiul meu. Ei citeau Jules Verne când erau mici, iar după ce îi trimiteam la culcare, nu puteau să se oprească şi citeau la lumina lanternei“, a spus Florentina.

Ora 7.10 Piaţa Victoria

„Mi-au adus 20 de cărţi şi le-am dat cum am deschis. Deja lumea mă întreabă unde se mai găsesc cărţi, iar eu îi trimit la chioşcul de la bulevardul Lascăr Catargiu“, spunea Antoaneta, vânzătoare.

Ora 7.30 Bulevardul Nicolae Titulescu

Cei care vroiau să îşi cumpere ziarul „Adevărul“, primeau gratis şi cartea lui Jules Verne, prima din colecţia dedicată scriitorului francez. „Mi-au adus numai 50 de bucăţi, pe care le-am dat în 10 minute. Mi-a promis şeful că îmi aduce la ora 12, pentru că oamenii se supăra când le zic că nu mai am cărţi“, a spus Maria de la chioşcul de ziare.

Ora 8.30 Librăria „Adevărul“

Peste 100 de bucureşteni s-au trezit cu noaptea în cap şi au venit la librăria „Adevărul“ de pe Bulevardul Magheru pentru volumul lui Jules Verne care se distribuie gratuit împreună cu ziarul. Oamenii au venit chiar şi cu două ore înainte de deschiderea librăriei, de la ora 7.00. „La ora 6.00, am fost la chioşcuri. Am crezut că este foarte devreme şi mai găsesc cărţi. Spre surprinderea mea nu am mai găsit nici măcar un volum“, a spus Ion Mirescu, un pensionar în vârstă de 67 de ani.

Şi Daniela Anghel, în vârstă de 28 de ani, a stat azi-dimineaţă la coadă împreună cu bebeluşul de câteva luni. „Nu pierd cărţile Adevărul. E o iniţiativă foarte bună a ziarului. Am cumpărat până acum toate cărţile pentru copii“, a explicat ea.

ORA 9.00 Piaţa Romană

„La ora 2.30 am deschis chioşcul de ziare, iar la 4.00 deja se formase o coadă mare. Până la 6.30 s-au vântut toate cele 400 de cărţi pe care le-am avut. Cei mai mulţi cumpărători au fost cei de vârsta a doua. Nu am văzut colecţie de la Adevarul care să se vândă aşa de bine!“, a spus Marian Ţicu, în vârstă de 37 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite