Bucureşti:Artişti la Operetă, babysitteri pentru copiii spectatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prichindeii s-au distrat şi au făcut felicitări de 8 martie în timpul spectacolului „Romeo şi Julieta“ sub îndrumarea prim-solistei Claudia Măru Hanghiuc.

Câţiva părinţi şi-au adus micuţii la Clubul de Arte din incinta Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian“, aseară, cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, unde i-au lăsat în grija mezzosopranei Claudia Măru Hanghiuc şi a încă doi angajaţi ai teatrului, care nu participau la „Romeo şi Julieta“.

„Acest program, intitulat «Serile Copiilor la Operetă», este o iniţiativă extrem de bună pentru că ni se ofere posibilitatea de a vedea în linişte un spectacol, în timp ce copilul nostru îşi petrece timpul în mod creativ, în compania unor artişti de prim rang“, a spus Mihaela Fabian, mama micuţei Ilinca, de trei ani şi zece luni.

Alături de Ilinca, alţi cinci copii, cel mai mic, o fetiţă de doi ani, Sara, iar cel mai mare, tot o fetiţă, de 7 ani, Francisca Alexandra, au uitat de părinţii lor pentru câteva ore jucându-se şi pictând felicitări.

Prinţi şi prinţese, după chipul copiilor

Cea care le-a captivat atenţia în mod deosebit celor mici a fost mezzosoprana Claudia Măru Hanghiuc.

Artista a decupat din material textil strălucitor desene care reprezentau costume de prinţi şi prinţese, pe care le-a dat celor mici să le lipească pe cartonaşe.

Apoi a desenat capul fiecărui personaj urmărind asemănarea cu chipul fiecărui copil.

„Îmi face o deosebită plăcere să stau cu cei mici pentru că îmi amintesc atât de propria copilărie, când, ca soră mai mare, îmi îngrijeam fraţii, cât şi de copilăria fiului meu, Andrei“, a explicat artista.

Pe lângă lucrul la felicitări, copiii au desenat cu cretă colorată pe o tablă şi au răsfoit cărţi colorate aşezaţi pe perne mari, roşii.

Educaţie artistică la doar 5 lei

Programul „Serile copiilor la Operetă“ oferă o serie de activităţi creative şi recreative, asigurate, prin voluntariat, de artiştii teatrului.

Pentru ca un părinte să-şi poată lăsa copilul în siguranţă pe parcursul derulării spectacolului trebuie să plătească un bilet special de 5 lei şi să completeze o cerere de încredinţare.

În fiecare duminică, copiii au parte de alte activităţi educative, printre care iniţierea în artele dansului, ale teatrului şi ale muzicii.

Numărul maxim de copii admişi este de 15, iar locurile se rezervă la telefon 0758-111.282 sau la adresa de e-mail: maria. borteanu@opereta.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite