Alexandru Ioan Pop, DJ cu vechime în clasa a XI-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexander John, cum îl ştiu ascultătorii de muzică electronică, a început să facă muzică în urmă cu doi ani. Acum piesele sale sunt postate pe toate toate siteurile de muzică.

Alexandru Ioan Pop (17 ani) este unul dintre tinerele talente ale muzicii electronice din România. El s-a apucat de treabă în urmă cu doi ani, când a început să se joace pe un Virtual DJ, iar apoi şi-a început activitatea de producător cu Fruity Loops. Era pasionat de musica house şi trance, mai ales că are mulţi prieteni care împărtăşesc aceeaşi pasiune.

A scos şase albume

Până acum, adolescentul, elev în clasa a XI-a, a scos şase albume, dintre care primele patru cu pseudonimul DJ Sax. La începutul anului, de ziua lui, adică pe 30 ianuarie, şi-a schimbat numele de producator în Alexander John. „De atunci m-am perfecţionat pe alt stil, pe trance“, susţine liceanul. Ultimul disc l-a lansat în vară, se numeşte „This summer“ şi are zece piese care sunt foarte ascultate pe blogurile de muzică electronică.

A colaborat cu mulţi artişti până în prezent, tot underground, ca şi el. Pentru unii chiar a produs piese care au apărut pe diferite compilaţii. Printre colaborările sale se numără şi un proiect cu Squash Productions, pe numele său real Tudor, din Sighetul Marmaţiei. „A fost o colaborare destul de interesantă, o oportunitate pentru Squash, aş putea spune“, declară acesta.

Lucrează pentru un service auto

În afară de şcoală şi muzică, Alexander lucrează, de cinci luni, ca operator online pentru un service auto. „În timpul săptămânii, dimineaţa, timp de 3-4 ore, lucrez part-time de acasă, apoi merg la şcoală, timp de cinci, şase ore. De muzică mă ocup, în general, seara sau în weekend, când am mai mult timp liber“, povesteşte adolescentul.

Cu toate că are multe proiecte, liceanul se descurcă foarte bine cu învăţatul: anul trecut a luat premiul II. Alexandru nu prea are timp liber, dar nu se plânge pentru că tot ce face, face cu pasiune. „Oricum nu prea îmi place să ies. Sunt mulţumit când dedic mai mult timp unei piese şi la sfârşit iese ceva de care sunt mândru“, povesteşte bucureşteanul.

Părinţii sunt foarte încântaţi de ceea ce face şi îl susţin în cariera muzicală. „Nu sunt genul de acela de părinţi comunişti. Se distrează şi ascultă piesele mele“, susţine DJ-ul. Cu toate că a început să devină mai cunoscut de când face muzică, Alex nu s-a schimbat. „Eu sunt destul de retras. Nu îmi place să ies în evidenţă cu asta“, susţine el.

ˆ Întrebări şi Răspunsuri

Câte CD-uri ai vândut până în prezent?
Niciunul. Muzica pentru mine este un hobby, nu intenţionez sa fac bani din asta. Multe dintre albumele scoase până acum le-am dat prietenilor.

Ce vrei să faci după ce termini liceul?

Aş vrea să dau la o facultate de informatică.

Profil
Născut. 30 ianuarie 1993, Sibiu.
Studii. Clasa a XI-a la Liceul Bulgar „Hristo Botev“ din Bucureşti.
Familie. Singur la părinţi.

Lucruri care-i plac
„Îmi place să ascult şi să creez muzică electronică si trance. Când am mai mult timp liber, mă joc cu Photoshop. Ador bloggingul, mi-am făcut şi pagină personală: http://alexanderjohnproductions.totalh.com“, povesteşte adolescentul.

Lucruri care nu-i plac
„Detest minciuna. Din păcate, am avut neşansa să întâlnesc mulţi oameni care m-au dezamăgit după ce mi-au spus neadevăruri. De asemenea, urăsc trădarea“, a recunoscut băiatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite