Bucureștenii vor beneficia de subvenții la căldură în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat că municipalitatea este pregătită  să suporte subvenția la căldură pentru toți bucureștenii, mai puțin pentru 2.800 de angajați la stat care au salarii stabilite prin lege și care ajung la venituri mai mari de 1.500 de lei pe membru de familie.

Edilul a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că va suporta prețul gigacaloriei de la 170 de lei până la 318, prețul real, cu condiția ca Guvernul să șteargă penalitățile unei datorii istorice pe care RADET-ul le are la ELCEN.

„Nu știm despre ce sumă este vorba 8.000 sau 10.000 de miliarde de lei de aceea nu am cerut o sumă exactă, ci doar ștergerea penalităților“, a declarat Oprescu menționând că a purtat discuții pe acest subiect și cu membri Guvernului, iar aceștia s-au arătat de acord cu soluția propusă.

Primarul a mai menționat că Guvernul nu i-a respectat promisiunea de a acorda municipalității câte 320 de milioane de lei anual pentru acoperirea subvenției.

„Am primit ba câte 25, 47 sau în cel mai bun caz 100 de milioane de lei. Dacă ni plăteau pe toți, ne-am fi putut plăti toată datoria, ba chiar mai mult“, a spus el. Municipalitatea  va plăti până în martie 2012, 600 de milioane de lei pentru acordarea subvenției , bani care vor fi luați și de la alte investiții plănuite pentru anul viitor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite