Bucureștenii primesc în weekend grătare și spectacole de jazz și folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei îi invită pe bucureşteni şi în acest week-end la Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti“ de la Mogoşoaia. Sunt oferite și momente de jazz și poezie la care intrarea este liberă, iar pentru copii au fost pregătite spectacole de teatru de păpuși și ateliere de creație.

La fiecare sfârşit de săptămână, municipalitatea le oferă locuitorilor posibilitatea să-și organizare picnicul așa cum își doresc și le pune la dispoziţia cetăţenilor grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor, aceştia având posibilitatea de a-şi organiza propriul picnic.
Porţile Palatului rămân deschise vizitatorilor şi în timpul săptămânii, de marţi, până duminică, muzeul putând fi vizitat în aceste zile, între orele 10.00 - 18.00, iar în prima miercuri din fiecare lună, intrarea este gratuită.

Până pe 28 august, Primăria Municipiului Bucureşti îi invită pe cetăţeni la o „Vară de jazz şi poezie la Mogoşoaia“, în fiecare duminică, de la ora 19.00. Intrarea este liberă pasionaţilor de jazz şi poezie.

Astfel, duminică, 7 august 2011, de la ora 19.00, la Palatele Brâncoveneşti, poeta Magda Cârneci va rezona cu ritmurile improvizate de Maxim Belciug (chitară) & Vlaicu Golcea (electronics), într-un show intitulat „Babel. Electro-Baroc pentru gusturi fine“ .

Tot luna aceasta, Palatul Mogoşoaia propune copiilor o 'Vacanţă în parc' , cu spectacole gratuite de teatru de păpuşi şi invitaţii la numeroase ateliere de creaţie.

Festival de folclor în sectorul 6

Primăria Sectorului 6 și Centrul Cultural European Sector 6 organizează, duminică, de la ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei, Festivalul Intrenaţional - „Folclor şi Tradiţii Europene”. În cadrul festivalului pe scenă se vor afla Maria Ciobanu, Nelu Bălăşoiu, Ilie Roşu dar şi renumitele ansambluri folclorice: „Bărăganul“(Călăraşi), „Zdravche-Venghe“(Bulgaria), „Zapis“(Serbia), „Krakus”(Polonia), „Anatolian”(Turcia) și „Fabaria“(Italia).
Toți cei care vor lua parte la acest festival se vor bucura şi de un „Târg de meşteşugari şi meşteri populari cu obiecte de vestimentaţie rustică, sculptură în lemn, ceramică, instrumente muzicale, vase din cupru roşu, sticlă decorativă, ţesături macrame, picturi pe lemn, obiecte de podoabă şi diverse produse din lut.
             


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite