Bucureştenii plătesc în 2011 aceleaşi taxe şi impozite ca cele din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Excepţie fac proprietarii care au mai multe case şi cei cu autoturisme cu capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, în cazul cărora se aplică majorările decise de Guvern.

Consilierii generali au aprobat, astăzi, proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Capitală pentru 2011, care prevede că acestea rămân la valorile din acest an.

În schimb, în luna iulie, prin OUG 59 Guvernul a hotărât ca impozitele şi taxele să fie majorate.

Astfel, în Capitală, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri vor plăti mai mult în 2011 cu 50 la sută pentru prima clădirea în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 100 la sută pentru a doua clădire şi cu 225 la sută pentru cea de-a treia clădire şi următoarele, potrivit Mediafax.

Tot prin OUG 59/2010 s-au majorat taxele pentru autoturismele cu capacitate cilindrică mai mare de 2.000 cmc.

În octombrie, senatorii au respins OUG 59, care prevede că persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire, cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu. Ordonanţa mai prevede majorarea impozitului pentru anumite categorii de mijloace de transport.

Ordonanţa de urgenţă va fi dezbătură de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite