Bucureştenii învaţă miercurea să fie sociabili bătând toba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou tip de eveniment de socializare a apărut în Bucureşti. Peste 500 de oameni s-au adunat aseară pe pajiştea din Parcul Circului ca să danseze, să bată toba, să jongleze şi să înveţe să meargă pe sârmă.

Copiii, adolescenţii şi adulţii care abia terminaseră programul de muncă s-au străns într-un „drum circle” în  jurul celor trei specialişti  invitaţi din Chile, Argentina şi Cuba.

100 de oameni au învăţat să bată toba în ritmuri latino-hispanice în cadrul atelierului de percuţie.

 Dans, fitness şi jonglerie

Cei care nu au prins un loc la atelierul de percuţie au avut ocazia să experimenteze atelierul de  „flow arts”. Această activitate îmbina arte precum dansul, yoga şi jongleria. Participanţii au dansat sincronizat,  jonglând cu jucării precum poi, devil stick şi contact ball, toate oferite de organizatori. Cei mai curajoşi au experimentat mersul pe sărmâ, activitatea desfăşurându-se la o înalţime de siguranţă, de mai puţin de 50 de centimetrii.

Eveniment din bani europeni

Marius, unul dintre participanţi  are 29 de ani şi este bancher. El fost placut impresionat şi va participa la astfel de evenimente. „Îmi place energia degajată în drum circle. O să îmi cumpăr şi eu o tobă, m-a prins microbul, nu mai am ce să fac” ne-a spus Marius râzând.Distracţia în aer liber a fost organizată de nouă tineri ambiţioşi, membri ai Asociaţiei “Macaia” sub numele de Studio Parc.

„Ideea ne-a venit călătorind. În alte ţări parcul nu este doar un spaţiu de promenadă. Oamenii fac sport, socializează, jonglează, iar drum-circle-ul este nelipsit” a declarat Paul Grec, unul dintre organizatori. Evenimentul este finanţat din fonduri europene, este la a doua ediţie şi se va desfăşura în fiecare miercuri, până pe 25 august.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite