Bucureştenii fug de criză în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile mai mici şi creşterile preţurilor nu sperie pe toată lumea. În această lună, în faţa sediului Direcţiei Generale de Paşapoarte Bucureşti se formează cozi de sute de persoane care solicită paşaport pentru a putea pleca în vacanţă, în Turcia.

Românilor nu le-a tăiat din pofta de concediu salariile mici sau chiar posibilitatea de a-şi pierde locul de muncă. Ba din contră. În această lună, în faţa sediului Direcţiei Generale de Paşapoarte Bucureşti se formează cozi de sute de persoane care solicită eliberarea unui act de călătorie, în principal pentru a putea pleca în vacanţă, în Turcia. Dacă într-o perioadă normală numărul celor care depun zilnic cereri pentru un paşaport ajunge până la 450, luna aceasta numărul lor s-a dublat, depăşind lejer 900.

„Au fost zile la începutul acestei luni în care am primit şi câte 1.200 de solicitări pe zi. Majoritatea oamenilor îşi fac paşapoarte pentru a putea pleca în concedii prin Turcia, doar a început sezonul estival“, explică Emil Căţe, directorul instituţiei.  

S-au „aclimatizat” cu paşapoartele electronice

Mai mult decât atât, acesta spune că adulţii preferă acum să plece din ţară împreună cu odraslele, astfel, din numărul total de cereri, 30% dintre ele sunt pentru eliberarea paşapoartelor pentru copii. „Vreau să-i fac fetiţei paşaport pentru a putea pleca în Turcia în concediu pentru două săptămâni. Sunt norocoasă că soţul meu lucrează la privat şi câştigă mai bine, încât să ne putem permite un concediu“, mărturiseşte Simona, o asistentă medicală la unul dintre spitalele bucureştene care se aşteaptă ca la întoarcerea din vacanţă să i se reducă din salariu circa şase milioane. Căţe mai spune că oamenii s-au adaptat cu noile paşapoarte electronice şi că doar 25% dintre solicitanţi mai optează pentru carnetele clasice temporare.

1.200 de cereri de paşaport pe zi se înregistrează în unele zile la Direcţia Paşapoarte

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite