Rezultate parţiale BEM: Teo a câştigat cu 53,59%, Mincă 46,41%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teo Trandafir este câştigătoarea alegerilor parţiale din Colegiul 19, potrivit numărătorii parţiale a BEM, cu  53,59% din voturile alegătorilor din Colegiul 19. Conservatoarea Liliana Mincă, susţinută de PSD şi PNL, a obţinut46,41% din voturi. Votul pentru un mandat de deputat s-a încheiat la ora 21.00, prezenţa la închiderea urnelor fiind sub 15%, votând doar 15.318 persoane din cele 104.000 aşteptate înscrise pe liste.

UPDATE 02.00 Teo Trandafir a obţinut 6.473 de voturi, ceea ce reprezintă 53,59% din voturile exprimate la Colegiul 19 din Capitală, în timp ce Liliana Mincă a primit un număr de 5.605 de voturi, adică un procentaj 46,41%, potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Municipal (BEM), Iulian Ivan.

Azi la ora 12.00 va fi emis un comunicat oficial privind rezultatul final al alegerilor din Colegiul 19.

UPDATE 23.00 Rezultatele finale ale numărării paralele: Teo 54,03%,  Mincă 45,97%

Teo Trandafir la sediul de campanie: "Nu ştiu dacă înţeleg exact cum s-a schimbat viaţa mea pentru că lucrurile au mers foarte repede. Victoria e importantă câtă vreme se obţine aşa cum trebuie: cinstit şi cum trebuie. Vreau să vă mulţumesc foarte mult tuturor celor care aţi venit la vot, vreau să le mulţumesc şi celor care nu au venit la vot pentru că nevenind la vot ne-aţi demonstrat că trebuie să facem politica altfel. Am înţeleg exact lecţia dumneavoastră. Se vede că ceea ce s-a întâmplat până acum v-a dezamăgit şi aţi hotărât să ne amendaţi în acest fel. O să încercăm să facem al fel de politică. Voi fi un om politic atipic. Meseria mea de bază este cea de cetăţean.

Declaraţie Liliana Mincă: "Doamna Teodora Trandafir a câştigat astăzi, a câştigat şi domnul Sârbu de la PRO TV, pentru că a consacrat-o şi trebuie să recunoaştem că microfonul de la tribuna Parlamentului nu are siglă de partid. Nu o să avem sigla PD-L acolo. Măcar atât. Voi monitoriza activitatea deputatului PD-L din Colegiul 19 pentru că a făcut nişte promisiuni şi vreau să văd că le respectă.

Vor mai fi alegeri şi dacă vom sta în casă trebuie să recunoaştem că ne merităm soarta. De acum încolo, gândiţi înainte de a vă pune ştampila pe buletinul de vot. Ştiu că sunteţi săraci şi ştiu că orice bănuţ contează pentru copiii dumneavoastră, iar ei au toate instituţiile statului pe mână şi au toţi banii pe mână. Nu uitaţi însă că banii vin de Fondul Monetar Internaţional. Dumneavoastră, copiii, nepoţii dumneavoastră, veţi plăti şi vom plăti aceste datorii. Ne considerăm câştigători. Voturile noi le-am luat pe proiecte, nu pe bani.

UPDATE 22.18 Întrebată ce părere are despre sondajul PD-L, care o dă câştigătoare pe Teo, conservatoarea Liliana Mincă a declarat că "PDL, care are toate instituţiile statului, are toţi banii acestei Românii, îşi poate permite să spună absolut orice şi să comande absolut orice"

Liliana Mincă a declarat înainte de aflarea rezultatului numărătorii paralele.

Le mulţumesc celor care au fost alături de noi

Oamenii s-au săturat de promisiuni şi de modul în care trăiesc.

Eu sunt într-o campanie de când am intrat în politică, din 2004. Nu este prima dată când particip la alegeri, ştiu exact cum decurg lucrurile într-o zi de campanie.

Am făcut deja nişte plângeri la biroul electoral municipal. PDL a făcut o campanie murdară din toate punctele de vedere. Sunt profesionişti.

În primul rând, voi ajuta femeile, aşa cum am promis. Să păstrăm vârsta de pensionare de 60 de ani, în niciun caz de 65 de ani. Să nu le condamne la moarte guvernul PDL, guvernul Boc.

Nu renunţ la politică orice s-ar întâmpla.

UPDATE Ora 21.00 Votul s-a încheiat.

Declaraţii Teo Trandafir

Nu a fost o prezenţă uluitoare, dacă lucrurile ies cum vrem noi, o să-i reprezint şi pe unii şi pe ceilalţi Sunt foarte încrezătoare că totul va fi bine, aştept numărătoarea paralelă.

Le mulţumesc celor care s-au prezentat la vot. Sunt pregătită pentru politică, nu pentru orice.

Primul lucru ar fi să mă bucur cinstit, după care, împreună vom merge mai departe.

Eu am intrat în jocul acestora de dragul copiilor, pentru mine, problema lor este prioritară, dar sunt şi alte lucruri care trebuie abordate.

Probabil a fost şi vremea urâtă.

UPDATE La ora 18.00, prezenţa la vot în capitală era de  11, 54%.

Până la ora 18.00, şi-au exprimat votul 12.067 de alegători din 104.583 înscrişi în listele electorale.

UPDATE  La ora 14.00, prezenţa la vot la alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 19 Bucureşti era de 7,66 %, procesul electoral desfăşurându-se fără incidente, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan.

El a menţionat că, până la ora 14.00, şi-au exprimat opţiunea, prin vot, la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor din Colegiul uninominal 19 al Circumscripţiei electorale 42 un număr de 8.007 alegători din numărul total de 104.583 alegători înscrişi în listele electorale.

Update 1 La ora 10.00, prezenţa la vot era de 1,85%, nefiind semnalate nereguli la vot, potrivit anunţului purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Municipal, Iulian Ivan.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Cei 104.586 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente pot vota în 61 secţii de votare.

Scrutinul din Colegiul 19 va reprezenta o premieră pentru alegerile din România, cu această ocazie urmând să fie demarat proiectul pilot al Autorităţii Electorale Permanente pentru împiedicarea votului multiplu, care permite verificarea CNP-urilor cetăţenilor înaintea exercitării dreptului de vot.

Astfel, în momentul în care alegătorul se va prezenta la secţia de votare, va preda actul de identitate, iar persoana care se ocupă de sistemul informatic de verificare a CNP-urilor îi va introduce acestuia CNP-ul în baza de date a alegătorilor cu drept de vot de pe raza colegiului. Sistemul informatic va comunica, în urma verificării CNP-ului, dacă alegătorul poate vota - caz în care CNP-ul este valid - sau dacă trebuie să voteze la altă secţie de votare, deoarece nu are domiciliul pe raza colegiului, sau şi-a pierdut dreptul de vot.

Locul de deputat din Colegiul 19 a fost vacantat ca urmare a demisiei Danielei Popa din Parlament, aceasta fiind numită membru în Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite