Bucureştenii dau mallurile pe parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi dintre cei care „s-au ascuns“ toată iarna de vremea rea prin cafenelele din malluri aleg acum plimbările în aer liber şi grătarele. Temperaturile de peste 15 grade Celsius nu mai sunt, începând de astăzi, doar un vis pentru bucureşteni, iar oamenii şi-au făcut planuri de distracţie în aer liber pentru acest weekend. 

După o iarnă foarte lungă, în care bucureştenii au trebuit să se obişnuiască cu munţii de zăpadă de pe trotuare, cu traficul infernal, cu drumurile îngheţate şi cu temperaturile foarte joase, iată că a venit şi căldura. Temperaturile prognozate pentru astăzi ajung chiar şi la 19 grade Celsius în Capitală.

Zi frumoasă, tocmai bună pentru activităţi în aer liber. Mulţi dintre cei care preferau mallurile ca loc de distracţie pentru sfârşitul de săptămână aleg acum să facă o plimbare prin parc sau să meargă la un grătar.

„Cu siguranţă, mallul este un loc bun pentru distracţie, dar mai mult în momentele în care nu se poate merge în spaţiu liber. În Bucureşti nu sunt foarte multe alternative de petrecere a timpului liber outdoor, dar copiii şi bătrânii se vor bucura foarte mult de vremea frumoasă. Mai ales în această perioadă, după o iarnă lungă în care nu au putut face acest lucru“, spune sociologiul Alfred Bulai.

Parcul, bun pentru buzunar
O parte dintre primarii de sector au amenajat în anii trecuţi parcurile şi spaţiile publice din Capitală. În sectorul 4, Piedone a organizat în Parcul Copilului terenuri de fotbal, de volei şi peste 20 de grătare pentru cei care vor să se relaxeze în aer liber.

„De-abia aşteptam primăvara. O să răresc ieşirile la cafenele. Astăzi o să ies cu prietenii la o plimbare cu rolele prin parcul Titan“, spune Andreia Anghel, care lucrează la o firmă de publicitate din Capitală. „O să fie mai bine acum pentru că astfel o să mai economisesc şi bani“, adaugă ea.

Pentru a nu-şi pierde clienţii,mallurile vin acum cu tot felul de oferte, de la reduceri de preţuri la fel de fel de concursuri cu premii şi concerte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite