Bucureştenii au plantat puieţi în Pădurea Snagov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi dimineaţă, în jurul orei 10.00, peste 2.500 de voluntari din întreaga ţară au luat startul la împădurirea de primăvară.

Pentru prima dată, în cadrul tradiţionalei „Luni de Sădire a Arborilor”, acţiunea de împădurire, care se desfăşoară primăvara a fost organizată simultan în judeţele Giurgiu, Ilfov, Argeş, Prahova, Ialomiţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Vâlcea, Gorj, Bacău, Suceava, şi Iaşi.

Evenimentul a fost organizat de Romsilva, în colaborare cu Federaţia Română de Turism şi Ecologie (FRTE) şi s-a desfăşurat sub îndemnul „Sădeşte un pom, păstrează-te om!”.  După cum a declarat Silviu Toloacă, preşedintele FRTE, „realizarea acestui simultan, în premieră, la nivel naţional, a avut ca scop solidarizarea iubitorilor de natură, din întreaga ţară şi atragerea unui număr cât mai mare de oameni, în acţiuni de refacere a mediului înconjurător”.

Bucureştenii au plantat puieţi în Pădurea Snagov

Bucureştenii care au ales să-şi petreacă dimineaţa, primei zile din acest weekend, săpând gropi pentru puieţi, într-o zonă defrişată din Pădurea Snagov, au plecat spre destinaţie la ora 7.30, de la capătul tramvaiului 41 de la Piaţa Presei Libere.

Transportul a fost asigurat, pentru cei care nu au venit cu maşina personală, de un microbuz, pus la dispoziţia participanţilor de Romsilva, cea care a oferit şi uneltele de lucru. 

Echipaţi cu târnăcoape şi lopeţi, oamenii au plantat 2000 de puieţi, pe o suprafaţă de 0,3 ha din Pădurea Snagov, zonă situată la aproximativ 1,5km distanţă de la intrarea în Snagov-Sat. La faţa locului, câţiva specialişti de la Ocolul Silvic Ilfov le-au arătat oamenilor cum se sădesc copăceii în pământ.

„Este pentru prima dată când plantez un copac şi sper din toată inima să se prindă”, a spus Diana Tâmpu, o tânără de 25 de ani. Ea este pasionată de natură şi în ultimii trei ani a participat, ca membră a Asociaţiei Turistice „Ghizii României” la mai multe acţiuni de ecologizare a mediului din întreaga ţară.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite