Bucureştenii schimbă numele staţiilor de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex a lansat ieri o dezbatere publică legată de schimbarea numelor a zece staţii de metrou. “Dorim să le schimbăm, pentru că sunt depăşite de actualitate, de loc şi de timp”, a declarat, pentru “Adevărul”, directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

El a dat câteva exemple de staţii ale căror nume nu mai sunt relevante în raport cu zona unde sunt amplasate: IMGB, Policolor, Semănătoarea.

Propunerile se trimit până la 3 aprilie

Oricine are o propunere de denumire o poate trimite la contact@metrorex.ro. Sugestiile bucureştenilor trebuie să fie legate de zonele în care se află staţiile respective de metrou. Udrişte a explicat că motivul acestei decizii a fost „un articol din presă despre staţia de metrou Linia de Centură, potrivit căruia aceasta s-ar afla la 2, 5 kilometri de Şoseaua de Centură”. 

Cele zece staţii ale căror nume urmează să fie schimbate peste nouă zile, atât cât durează concursul, sunt: Semănătoarea, Armata Poporului, Industriilor, Timpuri Noi, Apărătorii Patriei, IMGB, Depoul IMGB, Laromet, Linia de Centură şi Policolor. Reprezentanţii Metrorex precizează însă că sunt binevenite şi propunerile pentru alte staţii de metrou.

Trei dintre cele zece staţii propuse pentru schimbarea numelui au fost inaugurate în ultimii opt ani, Laromet în anul 2000, iar Linia de Centură şi Policolor în 2008.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite