Bucureştenii, nemulţumiţi de corupţie, spitale şi străzi cu reparaţii interminabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sunt principalele probleme pe care bucureştenii le vor rezolvate cât mai rapid de municipalitate. Un studiu cuprins în programul de cercetare "Agenda populaţiei 2006", lansat de către Centrul

sunt principalele probleme pe care bucureştenii le vor rezolvate cât mai rapid de municipalitate. Un studiu cuprins în programul de cercetare "Agenda populaţiei 2006", lansat de către Centrul pentru Studierea Opiniei şi Pieţei (TNS CSOP), în luna iulie, la nivelul Capitalei, scoate la lumină răspunsuri la situaţii controversate, larg dezbătute în ultima vreme.
Deşi au protestat recent pe această temă, bucureştenii sunt, potrivit sondajului, de partea proiectelor lui Videanu. Astfel, 79% din intervievaţi au răspuns că sunt de acord cu amenajarea şi construirea de pasaje supraterane, 65% vor ca Stadionul Naţional să fie modernizat, iar 39% sunt de acord cu reconfigurarea Pieţei Revoluţiei. Dacă pasajele supra şi subterane au ca scop fluidizarea traficului în mai multe zone aglomerate din Capitală, ideea unei pieţe a Revoluţiei "reconfigurate" vine în contradicţie cu protestul mai multor ONG-uri care au solicitat municipalităţii "salvarea identităţii oraşului". De asemenea, 49% din repondenţi cred că lucrurile în Bucureşti merg într-o direcţie bună, 34% susţinând contrariul.

Primăria nu comunică cu cetăţenii
Raportul arată că peste 80% din cetăţeni vor să fie informaţi în legătură cu lucrările şi proiectele pe care le are sau pe care urmează să le demareze Primăria Generală a Bucureştiului. 65,1% nu se consideră informaţi când vine vorba de activitatea acestei instituţii. Totuşi, Adriean Videanu este considerat de mai mare încredere decât primarii de sector. 27% din repondenţi sunt nemulţumiţi de Videanu, în timp ce 34% au răspuns că nu sunt mulţumiţi de activitatea primarului din sectorul în care domiciliază.

Interes scăzut pentru spaţiile verzi şi monumentele istorice
Bucureştenii sunt mai interesaţi de locurile de parcare decât de păstrarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, se mai arată în raportul de cercetare. Deşi s-au făcut diverse manifestări de stradă cu scopul de a stopa construcţia clădirilor gigant şi de a păstra "plămânul verde al Capitalei", doar 11,8% din cetăţeni cred că trebuie rezolvată problema spaţiilor verzi în Capitală. Parcurile nu mai prezintă interes decât pentru 8,3% din bucureşteni. Monumentele istorice se află la coada listei cu priorităţi. Doar 2,6% din repondenţi cred că statuile şi monumentele sunt probleme ce trebuie rezolvate urgent. Studiul a fost realizat printr-o selecţie aleatorie a intervievaţilor, pe un eşantion de 1.134 de persoane cu vârste peste 18 ani.

Băsescu, în topul celor mai de încredere politicieni
Susţinut de 52% din intervievaţi, Traian Băsescu este de departe cea mai de încredere persoană publică pentru bucureşteni. El este secondat de Mona Muscă, 45%, şi de primarul Capitalei, Adriean Videanu, 43%. Totodată, în cazul unor eventuale alegeri parlamentare, potrivit sondajului, bucureştenii ar vota tot cu Alianţa D.A.- PNL-PD (64,7%). Pe locul doi în cadrul intenţiei de vot a locuitorilor Capitalei, dar la mare distanţă de Alianţă, se numără PSD-ul, cu 16,4%, urmat de PRM, cu 7,6%.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite