Bucureştenii vor avea duşuri sub presiune în aer liber ca să scape de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va monta duşuri sub presiune pentru reducerea disconfortului termic al cetăţenilor în diverse zone din Bucureşti, a declarat, ieri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Duşurile au mai fost montate şi anul trecut în Cişmigiu şi în Piaţa Universităţii. "Este vorba de apă injectată sub presiune pentru împrospătarea aerului", a precizat Oprescu.

Edilul Capitalei a mai spus că pentru reducerea caniculei, carosabilul va fi spălat în fiecare zi, în intervalul orar 4.00-6.00 dimineaţa, iar seara între orele 22.00-24.00.

"Pentru intervenţiile medicale de urgenţă, primăria se gândeşte să amenajeze locuri de aşteptare pentru motocicliştii medicali", a spus Oprescu. Edilul a explicat că este vorba de intervenţia unor doctori pe motocicletă care vor putea acţiona rapid atunci când sunt ambuteiaje în trafic, iar ambulanţele nu pot ajunge în zonele solicitate.

De asemenea, vor fi ampasate corturi cu apă în intersecţiile mari din Capitală, în diverse instituţii ale statului precum şi în mall-uri, unde cetăţenii vor putea beneficia de îngrijiri medicale de urgenţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite