Bucureştenii vor putea circula, de sâmbătă, cu bilete unice pentru metrou şi RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor putea circula, de sâmbătă, cu bilete unice pentru metrou şi vehiculele RATB, care vor fi de trei tipuri, în funcţie de durata de utilizare, şi vor costa între cinci şi 30 de lei, potrivit Metrorex.

Astfel, biletul unic 60 de minute, care va costa cinci lei, va fi valabil o oră de la prima validare şi va avea un număr nelimitat de validări în perioada de valabilitate, atât la Metrorex, cât şi la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), precizează sursa citată.

Apoi, la preţul de 30 de lei, va fi disponibil biletul unic multiplu cu 10 călătorii de câte 60 de minute pentru fiecare dintre acestea. Biletul va avea număr nelimitat de validări pentru fiecare călătorie în perioada de valabilitate, atât la Metrorex, cât şi la RATB.

Călătorii vor putea circula şi cu ·abonament unic de o zi, care va costa 16 lei. Acesta va fi valabil timp de 24 de ore de la prima validare şi va avea număr nelimitat de validări în perioada de valabilitate, potrivit Metrorex.

Biletele unice vor fi puse în vânzare începând de sâmbătă, 3 noiembrie.

Detalii referitoare la facilităţile oferite şi modul de utilizare al acestor titluri de transport se pot obţine la punctele de vânzare ale Metrorex şi RATB, potrivit aceleiaşi surse.

Noile bilete vin în completarea ofertelor actuale ale RATB şi Metrorex, care rămân în continuare valabile, şi reprezintă noi instrumente de plată puse la dispoziţia publicului călător, precizează municipalitatea.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în 28 septembrie, integrarea tarifară pentru sistemul de transport public din Capitală, prin care vor fi introduse în oferta tarifară noi titluri de călătorie. Acestea vor putea fi utilizate, în prima etapă, la RATB şi Metrorex, iar ulterior pe trenurile ce circulă pe inelul de cale ferată al Municipiului Bucureşti deservit de CFR Călători.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite