Bucureşti: Bucureştenii bogaţi nu sunt şi altruişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recipientele instalate azi-dimineaţă de Crucea Roşie în supermarketurile de Capitală, unde cei care vin la cumpărături pot dona alimente pentru săraci, au fost umplute doar din mila bătrânilor şi a familiilor cu copii.Cei care au cărucioarele pline cu produse scumpe nu vor să doneze, spun voluntarii Crucii Roşii.

Citeşte şi:

Constanţa: Bogaţii Constanţei au lipsit de la colecta de alimente


Peste 100 de persoane au donat, în interval de numai o oră, conserve, paste făinoase, zahăr şi făină pentru săracii din Capitală.

Crucea Roşie Română a instalat, astăzi, cu ocazia lansării proiectului „Banca de Alimente“ la ora 10.00, mai multe recipiente la ieşirea din supermarketurile Carrefour şi Mega Image în care cei veniţi la cumpărături pot dona alimente neperisabile pentru nevoiaşi.

Imediat după instalarea coşurilor, voluntarii au împărţit clienţilor aflaţi printre rafturile supermarketurilor pliante în care li se explica despre ce este vorba în proiect, ce fel de produse pot dona şi unde ajung alimentele.

„De obicei nu sunt prea darnic dar acum am donat pentru că ştiu sigur că alimentele vor ajuge exact la cine are nevoie, nu e ca atunci când dai bani pe stradă unui cerşetor“, a spus Marian Ferenţ, primul donator care a lăsat în coşul de Crucea Roşie o sticlă de suc.


De obicei donează bătrânii sau familiile cu copii

Până la ora 11.00 donaseră deja aproximativ 100 de persoane alimente neperisabile cum ar fi paste făinoase, conserve, sucuri, zahăr, făină, ulei. „De obicei donează bătrânii sau familiile cu copii. Ciudat este faptul că persoanele care au coşurile cele mai pline cu produse scumpe refuză să dea ceva săracilor. Refuză până şi să citească pliantele noastre“, a spus Margareta Pâslaru, voluntar de onoare al Crucii Roşii.

"Să aibă grijă de săraci preşedintele, parlamentul, nu noi", i-a spus unui voluntar unul dintre clienţii care ieşea de la casa de marcat cu un coş încărcat de alimente.

Sunt însă şi bucureşteni sensibili la problemele celor din jur. „Am mai făcut donaţii prin telefon, am o fiică sensibilă care mă convinge să am grijă de cei din jurul meu“, a spus Roxana Dobrescu, o donatoare care a lăsat mai multe produse în coşul de la Crucea Roşie.

100.000 de nevoiaşi în Capitală
În Bucureşti, peste 100.000 de mii de persoane trăiesc din donaţii, iar numărul lor va creşte anul acesta, potrivit estimărilor Crucii Roşii. Proiectul  „Banca de alimente“ a fost lansat simultan în 13 oraşe din ţară.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite