Bucureşti: Bucureştenii vin să dea „La Pedale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 300 de bucureşteni s-au plimbat cu bicicleta în primele trei zile ale programului „La Pedale“, sub îndemnul „Ia-ţi o biclă gratuit!“

Un centru de închiriere a bicicletelor va fi deschis săptămâna viitoare şi în Parcul Bazilescu, datorită succesului avut de program în Parcul Kiseleff.

Săptămâna aceasta a fost una de probă, după cum au explicat organizatorii proiectului Asociaţiei Green Revolution, care au dorit să vadă ce impact va avea primul centru de închiriere a bicicletelor deschis în Parcul Kiseleff.

„După ce am văzut ce succes a avut programul «La Pedale», vom deschide un centru şi în Parcul Bazilescu, la începutul săptămânii viitoare, când putem spune că va fi lansarea oficială a proiectului“, a declarat Corneliu Belciug, director de programe al Asociaţiei Green Revolution.

300 de închirieri în doar trei zile

În primele trei zile, nu mai puţin de 300 de bucureşteni s-au plimbat în Parcul Kiseleff cu o bicicletă „verde“. „Vom suplimenta numărul cu încă 20, deoarece nu sunt suficiente cele 70 de biciclete existente. În plus, am prelungit programul de la ora 18.00 până la ora 20.00, pentru că am observat că mulţi părinţi îşi aduceau copiii după ora iniţială de închidere“, a a dăugat Corneliu Belciug.

Şi-a schimbat bicicleta, că i-a plăcut cea din parc

Printre cei care au venit în primele zile la centrul de închiriere în Parcul Kiseleff a fost şi Dragoş Matei, în vârstă de opt ani, însoţit de mama şi sora lui. Deşi a venit pe bicicleta lui, la vederea celor din parc, băieţelul şi-a lăsat gaj propria bicicletă, în schimbul uneia „verzi“. „E mai frumoasă cea de aici. O să-mi las bicicleta mea acasă şi o să iau una de aici în fiecare zi“, a spus vesel Dragoş.

Clienţii fideli ai centrului de închiriere sunt tinerii, încântaţi că se pot plimba gratis cu bicicleta. „Este bine ca atât copiii, cât şi părinţii şi bunicii să facă mişcare. Ajutăm astfel organismul“, a spus Suzana Andrieş, în vârstă de 18 ani, care a promis că va veni zilnic.

Bicicletă doar cu buletinul

Centrul „La Pedale“ din Kiseleff este deschis de luni până vineri, între orele 12.00 şi 20.00, iar în weekend, de la 10.00 la 20.00. Condiţiile sunt simple: poţi închiria o singură bicicletă cu un singur buletin (excepţie fac părinţii cu doi sau mai mulţi copii) cu care să te plimbi maximum două ore doar în perimetrul parcului şi nu ai voie să-i deranjezi pe cei veniţi în parc

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite