Bucureşti: Bucureştenii fac windsurfing pe Lacul Morii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de sporturi nautice şi-au găsit o nouă distracţie: windsurfing pe Lacul Morii. Chiar dacă în Capitală sunt doar 20 de pasionaţi ai acestui sport, numărul bucureştenilor care vor să înveţe să se dea cu placa pe apă este în creştere.

1.500 de euro pentru echipament
După cum recunosc şi practicanţii, windsurfingul este un sport destul de scump. Echipamentul costă între 700 de euro şi 1.500 de euro şi este compus dintr-o placă specială de windsurf, o velă, un catarg şi un mâner. Costumul special ajunge la aproximativ 100 de euro, iar încălţările din neopren, la 30 de euro.
Lungimea unei plăci variază între doi metri şi patru metri, iar începătorii trebuie să folosească plăci mai mari, deoarece le conferă stabilitate.

Cursuri de windsurfing

image

Pe lângă aceste costuri, amatorii de senzaţii tari trebuie să aibă în vedere şi faptul că la început vor avea nevoie de lecţii în mânuirea plăcii. Dacă până la începutul verii nu exista un profesor de windsurfing în Capitală, Andrei Ciceoi (26 de ani) a început să dea lecţii pe Lacul Morii. Cu o experienţă de cinci ani în acest sport, tânărul spune că a fost nevoit să înveţe de unul singur, adunând informaţii de pe internet, pentru că în România nu erau profesori de windsurf.
Cei care vor să ia lecţii de la Andrei, îl pot găsi pe lacul din sectorul 6 sau îi pot scrie pe adresa scoalawindsurf@yahoo.com. Cursul său durează 10 ore, a câte cinci şedinţe, şi costă 600 de lei.

"La sfârşitul lecţiilor, elevul trebuie să fie în stare să pornească singur şi să se întoarcă în locul de unde a plecat"
Andrei Ciceoi, profesor de windsurfing

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite