Bucureşteni chinuiţi de Dorel pe strada Berzei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de pe Berzei rămân frecvent fără apă, gaz, curent electric sau internet din cauza muncitorilor nepricepuţi. Cei care lucrează la lărgirea arterei au tăiat, pe rând, aproape toate cablurile de utilităţi fiindcă, de lene, fac săpăturile cu excavatorul, şi nu târnăcopul.

„Se lucrează în bătaie de joc! Bagă excavatorul în loc să sape cu mâna şi ne-au rupt toate cablurile!”. Aşa se plângea de dimineaţă un locuitor de pe strada Berzei, arătând spre un crater uriaş căscat în mijlocul drumului. Mihai Veştemeanu susţine că a rămas fără curent electric după ce muncitorii care lucrează la reabilitarea străzii i-au rupt cu excavatorul firele din faţa casei.
Mai grav e că, în situaţia lui sunt aproape toţi vecinii. Practic, fiecare casă de pe Berzei a avut de pătimit din cauza lucrărilor începute în luna martie a acestui an.

Din cauza neatenţiei muncitorilor, unii au rămas temporar fără curent, iar alţii fără internet, gaz sau apă. „Au săpat până sub pragul casei şi m-am trezit cu subsolul inundat. Muncitorii nu au recunoscut nimic şi, ca şi cum nu ar fi fost suficient, a doua zi am găsit rupt firul de la cablu TV. Am fost nevoită să mă reconectez pe banii mei”, spune revoltată Cristina, o altă bucureşteancă de pe strada Berzei.



„Profesioniştii” la muncă

De dimineaţă, chiar când stăteam de vorbă cu oamenii revoltaţi, muncitorii dădeau în direct o nouă „reprezentaţie de profesionalism”: şoferul unui buldzer târâia după el o baracă, în loc să o salte cu macaraua. „Priviţi cât profesionalism zace în ei. Aşa mută toţi mastodonţii pe terenul ăsta nisipos, iar câteodată mă trec fiorii, crezând că ca e cutremur”, spune unul dintre locatari.

image

De-a lungul timpului, locatarii spun că i-au mai apostrofat pe muncitori, dar au fost ameninţaţi. „I-au spus vecinului meu ca dacă nu-şi ţine gura, vor avea grijă de soţia sa!”, ne-a mai spus Mihai Veştemeanu.

image


Ziua de holbat în groapă

Singura speranţă a localnicilor disperaţi este că lucrările ar trebui să fie gata în noiembrie. Dacă ar fi să ne luăm după cheful de muncă al muncitorilor, însă, lucrările se vor prelungi la infinit. Astăzi, de exemplu, au săpat fără să se asigure că malul este consolidat, motiv pentru care s-a surpat şi s-a inundat cu apă. Asta le-a dat serios de „muncă”. „O să stăm toată ziua să supraveghem groapa, să se retragă apa, nu mai putem face nimic acum!”, explică naiv unul dintre muncitori. Cât despre necazurile pricinuite locatarilor din zonă, un altul se apără nervos: „Şi ce dacă tăiem cablurile?!  Tot noi le facem la loc!”.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite