Bucureşti: Bucureşteni lăsaţi fără căldură în iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de bucureşteni îngheaţă în apartamente, fiindcă au dispărut contoarele RADET. Peste 800 furturi de contoare au avut loc în Capitală din vară până în prezent, locatarii fiind nevoiţi să plătească până la 1.000 de euro costul unui contor nou, dacă vor să nu îngheţe în apartamente.

În blocul 58 de pe Bulevardul Tineretului nr. 49, oamenii sunt nevoiţi să stea în frig, în condiţiile în care nu sunt datornici la întreţinere. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în imobil locuiesc mulţi bătrâni şi copii.

VREMEA: În sudul ţării s-au instalat frigul şi ploile

Fără căldură şi apă caldă în unele zone ale Bucureştiului

Mii de bucureşteni rămân fără căldură

RADET opreşte căldura în sectorul 3

“Stau mai mult sub plapumă, îmbrăcat foarte gros. Prin casă îmi pun şi geaca. Soţia mea chiar a făcut gripă din cauza frigului”, s-a plâns Paul Miu, un pensionar în vârstă de 63 de ani, care locuieşte la parterul blocului.

Locatarii care au copii mici sunt disperaţi. “Avem reşouri în toate camerele. Altfel, ar fi imposibil de stat, mai ales că am un bebeluş”, a spus Renata Marica, un alt locatar al blocului.

„Nu pot să înţeleg cum a dispărut contorul”

Oamenii din bloc nu-şi explică cum a dispărut dispozitivul care măsoară consumul. Singurele persoane care au cheia de la subsol sunt administratorul şi un alt membru al comitetului de locatari, dar aceştia susţin că nu au dat nimănui cheia.

“Nu pot să înţeleg cum a dispărut contorul, pentru că eu nu am dat cheia. Din această seară, sper ca blocul să aibă căldură, pentru că vom cumpăra un alt contuar”, a declarat administratorul blocului, Leontina Bodaşcă.

Partea proastă este că cei care achită plata contorului, care costă între 300 şi 1.000 de euro, sunt locatarii. “Vom plăti, ce să facem?! A venit deja gerul”, a spus un alt locatar al blocului.

Un alt bloc unde locatarii dârdâie în case, pentru că li s-a furat contorul, este C 57, de pe strada Cara Anghel, din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

În ceea ce priveşte dispariţia dispozitivelor din blocurile Capitalei, există mai multe variante. Una dintre ele este că au fost furate pentru a fi duse la centre de colectare a fierului vechi. Aceeaşi ipoteză este susţinută şi de reprezentanţii RADET.

Sunaţi dacă vă este frig în apartament!

RADET Bucureşti a anunţat că dispune de un nou Dispecerat de Urgenţă de tip Telverde. Astfel, începând de astăzi, Dispeceratul de Urgenţă al RADET Bucureşti va avea un nou număr unic cu apelare gratuită: 0800.820.002.

Prin acest serviciu operatorii RADET Bucureşti vor înregistra atât reclamaţiile legate de lipsa căldurii, cât şi cele cu privire la furtul contorului, după care vor transmite spre rezolvare toate solicitările şi sesizările consumatorilor. Numărul unic va fi apelabil 24 de ore din 24, gratuit, din orice reţea telefonică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite