Jaf armat la o casă de schimb valutar din Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat a sustras dintr-o casă de schimb valutar de pe strada Radu Beller în jur de 15.000 de euro. Furturile cu infractori înarmaţi au luat amploare în Capitală, astfel încât la începutul acestei luni a mai fost jefuită încă o bancă.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani care a jefuit aseară, în jurul orei 21.00, o casă de schimb valutar de pe strada Radu Beller din cartierul Dorobanţi a fost prins de poliţiştii de la Rutieră la mai puţin de jumătate de oră de la producerea incidentului. Infractorul se numeşte Alexandru Chiriţă este din Bucureşti, iar potrivit poliţiştilor, nu are antecedente. Acesta a reuşit să sustragă din casa de schimb valutar, „Maan Exchenge“, în jur de 15.000 de euro după ce a ameninţat-o pe casieră cu un pistol cu bile din cauciuc.

Atacatorul a fost depistat că purta asupra sa şi un postol cu bile, pe care, din primele cercetări, a reieşit că îl deţinea ilegal. „Un poliţist comunitar îl alerga şi între timp a alertat un echipaj de la rutieră care se afla în zonă. Acesta a strigat că s-a spart o casă, iar în scurt timp cei de la rutieră l-au prins“, a declarat Daniel Piştea, inspector şef al Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Casiera de la casa de schimb era în stare de şoc şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, o echipă a ambulanţei venind la locul faptei. „Se pare că, din declaraţiile infractorului, acesta se cunoştea cu casiera şi a profitat de acest lucru şi a sustras banii. Nu este vorba de complot, ci de faptul că ea, cunoscându-l, nu se aştepta să o jefuiască şi a lăsat seiful deschis, ceea ce nu este normal“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. Hoţul a fost dus la Secţia 1 de Poliţie şi audiat, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate, atacatorul riscând acum între 5 şi 20 de ani de închisoare.

Alt caz, la începutul lunii

Un alt incident asemănător s-a petrecut la începutul acestei luni, când un bărbat înarmat a furat o sumă de bani dintr-o sucursală a băncii Pireus Bank situată pe strada Nerva Traian din Capitală. Suspectul avea o glugă pe cap şi o mască medicinală pe faţă şi, după ce a ameninţat-o pe casieră cu o armă, a extras 4.000 de lei din bancă. Clădirea avea camere de supraveghere, iar bărbatul a fost prins cu ajutorul imaginilor înregistrate pe acestea. „În astfel de cazuri, ceea ce poate să facă poliţia este doar să le propună să pună camere de supraveghere, senzori sau să-şi angajeze paznici, însă nu îi putem obliga. Dacă ei nu se coformează, nu este vina poliţiei. Sunt cazuri în care se mai aplică amenzi pentru nerespectarea acestor norme de siguranţă“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite