Bucureşti: „Bucharest, La Mal-Aimee”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Kalinderu, mai mulţi artişti fotografi ilustrează, prin imaginile surprinse în Bucureşti, chipul de oraş ne-iubit  pe care îl are, astăzi, Capitala

Ministerul Culturii şi Ambasada Franţei au organizat la Galeria Kalinderu, de pe str. Vasile Sion nr.2-4, o expoziţie de artă fotografică dedicată Bucureştiului.

 Expoziţia face parte din campania de „Salvare a Micului Paris” şi cuprinde o selecţie de lucrări realizate de Adrian Bulboca, Şerban Mestecăneanu, Sergiu Mihăilescu, Camil Iamandescu, Lucian Muntean, Dan Pierşinaru, Cosmin Gogu, Şerban Bonciocat şi Case care plâng.

Curatorul expoziţiei este Ferrante Ferranti, cel care, după ce a străbătut întreaga lume, pentru a imortaliza capodopere de patrimoniu, a descoperit şi patrimoniul din România.

După ce s-a documentat asupra României post-decembriste, sub toate aspectele, Ferrante Ferranti s-a dedicat proiectului „Bucharest, La Mal-Aimee” (Bucureştiul ne-iubit) şi a coordonat munca tuturor tinerilor artişti implicaţi în acest proiect.

„Am lansat mai multor tineri fotografi români o provocare privind modul în care am putea atrage atenţia publicului asupra rvagiilor ce se petrec sub ochii lor şi îndemnul de a lupta pentru apărarea unui patrimoniu de o valoare inestimabilă. Nu merită oare, Bucureştiul mai mult decât reputaţia unui oraş ne-iubit?”, a declarat curatorul expoziţiei.

Răspunsul  pe care l-au dat tinerii artişti, la această întrebare, fotografiind diferitele ipostaze ale chipului oraşului, îl puteţi afla doar vizitând expoziţia.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite