Bucureşti: Uite cine vine la Bucharest Masters of Jazz!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premii Grammy şi colaborari cu Sting sunt câteva dintre cele mai importante realizări ale artiştilor invitaţi la a doua ediţie a festivalului de jazz.

Branford Marsalis Quartet, Eliane Elias şi Mike Stern Band vor particpa între 23 – 25 octombrie 2009 la festivalul Bucharest Masters of Jazz.

Branford Marsalis Quartet a câştigat de trei ori Grammy, cel mai important premiu din industria muzicală la nivel mondial. De asemenea, a colaborat cu Sting timp de doi ani şi a fost director muzical al emisiunii “Tonight Show with Jay Leno”, unul dintre cele mai urmărite talk-show-uri americane.

Un alt nume importante este Mike Stern, artist care în 1990 a primit distincţia pentru cel mai bun chitarist de Jazz decernat de revista Guitar Player. În cariera sa de peste trei decenii a lansat zeci de albume, a primit cinci nominalizări la premiul Grammy si a colaborat cu Kenny Garrett, Bela Fleck, Richard Bona şi Joe Henderson.

Eliane Elias a fost de trei ori nominalizată la Grammy la categoriile Best Latin Jazz Album, Best Large Jazz Ensemble, Best Jazz Instrumental Solo.
Printre artiştii cu care a colaborat Elias se numără Sting, dar şi Gilberto Gil, Gal Costa si Caetano Veloso.
Festivalul Bucharest Masters of Jazz a fost lansat în 2008 de Media Services Events, la prima ediţie participând Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, Chick Corea, John Mclaughlin, Nigel Kennedy.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite