Bucătăria românească, la Burebista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restaurantul situat pe Calea Moşilor îşi atrage clienţii cu mâncăruri tradiţionale. Amenajarea interioară specifică românească a restaurantului te duce cu gândul la casele ţărăneşti, iar aerul din restaurant este unul rustic.

Vizita în restaurantul Burebista te face să te simţi ca la ţară, aşteptând în orice clipă ca o băbuţă în straie naţionale să intre în local. Conceptul localului deschis în urmă cu aproximativ 10 ani a fost ca toţi cei care îi trec pragul să se simtă ca şi cum ar intra în lumea romanelor româneşti cu Moromete sau Lică Sămădăul.
Împodobit cu obiecte tradiţionale

Mesele de lemn masiv sunt aşezate pe buşteni şi pot găzdui şase-şapte persoane. Pe pereţi, ardeii iuţi uscaţi stau agăţaţi pe şiruri lungi, iar la fel tronează şi ştiuleţii de porumb uscat. Şirurile de covrigi şi funiile de usturoi oferă un aer de autenticitate localului cu mâncăruri tradiţionale româneşti.

De asemenea, o diversitate de obiecte specifice româneşti împodobesc localul, dându-i un aer aparte: farfurii din lut pictate manual, căni de lut emailate, fluiere, un nai şi o mulţime de măşti tradiţionale care întruchipează moşi şi babe din popor.

Pe fiecare masă tronează în centru un prosop roşu ţesut la război, iar din tavan atârnă un candelabru care este de fapt o roată mare de la un car ţărănesc pe care sunt instalate câteva becuri. Tacâmurile au şi ele un aer rustic, având mânere îmbrăcate lemn, chiar şi solniţele de sare şi piper fiind din lemn.

Restaurantul este împărţit în mai multe saloane, iar pe timpul verii este deschisă şi o terasă de aproximativ 60 de locuri. Deschis zilnic, de la ora 12.00 şi până la ultimul client, Burebista este un loc rustic, cu atmosferă prietenoasă, întreţinută de formaţia de lăutari a localului.

„Avem o formaţie, care cântă în fiecare după-amiază. Nu fredonează manele, ci doar muzică populară şi lăutărească“, a spus Stelian Stănilă, unul dintre administratorii restaurantului.

Ţuica şi pomana porcului, în meniu

Mâncărurile sunt preparate pentru cei care apreciază calitatea gustului natural, bucătarul având o paletă largă de preparate delicioase, diverse, dar şi elaborate. Felurile din meniu sunt specifice bucătăriei româneşti, dar sunt combinate şi cu preparate din bucătăria internaţională.

Astfel, cei care vin aici pot gusta din ciorba de burtă (10 lei porţia), borşul de viţel (9 lei), sarmale cu mămăliguţă (15 lei) sau pomana porcului, care costă 22 de lei platoul. Dintre băuturi nu puteau lipsi ţuica (5 lei) şi palinca (6 lei), dar nici vinul românesc.

De asemenea, localul este este frecventat şi de străini, care preferă în special mâncarea noastră. „Vin foarte mulţi străini aici. Ei preferă sarmalele, mămăliga, dar şi pomana porcului. Pentru bugetul lor, să mănânce aici este destul de ieftin“, a mai spus Stelian Stănilă.

Puiul la jar, specialitatea casei


Ca un adevărat restaurant care se respectă, localul are şi specialitatea casei, dar şi specialitatea bucătarului. Puiul la jar(35 de lei) sau muşchiul de porc dacic(36 de lei) sunt printre specialităţile casei, iar dintre specialităţile bucătarului, cel mai gustos este antricotul de vacă de Noua Zeelandă, care costă 120 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite