Brianna Caradja a fost astăzi arestată de trei ori. Săltată de Jandarmerie pentru că protesta, prinţesa a vorbit în direct la tv din dubă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Briana Caragea, care protesta în faţa Ministerului Economiei, a fost luată de către jandarmi şi băgată în dubă.

Prinţesa Caradja a fost arestată astăzi de trei ori din faţa Ministerului Economiei de pe Calea Victoriei, în urma unor acţiuni de protest împotriva exploatării gazelor de şist. Prinţesa a declarat pentru Antena 3 că a fost supusă unui comportament abuziv al jandarmilor care fără să aibă un temei legal, au făcut  un du-te vino din faţa Ministerului la diferite secţii de poliţie cu cei ce protestau.

Coform declaraţiilor printesei, acţiunea de protest de astăzi era una spontană la care participau 10 -15 persoane fără să încurce circulaţia sau să deranjeze liniştea publică.

„Mai sunt şi alţii în dubă. Nu ne vedem că e întuneric“

"Ne-am întâlint în faţa Ministerului Economiei pentru a protesta împotriva unei întâlniri care avea loc acolo. Ca urmare a acestei acţiuni, jandarmeria a venit foarte rapid şi am fost săltaţi, în total de trei ori, doar astăzi. Deşi ne-au somat să plecăm, în acelaşi timp, jandarmii au alcătuit cordoane pe o parte şi cealaltă a trotuarului, deci, nu mai aveam pe unde să plecăm. Atunci, am fost urcaţi cu forţa în dube."

Au apărut 3 dube mici, mai expirate, după care au urmat somaţiile fără rost: aveţi cinci momente că să părăsiţi locul. Articolul 60 a fost clar exlicat spunând că este interpretat cum vor ei, nu cum vrem noi. Ni s-a spus: Dispersaţi-vă! Unde? În faţă cordon, în spate cordon şi a apărut duba. Prima reţinere, pentru că atunci când obligi 15 oameni să urce, se cheamă privare de libertate a fost la amiază. Am fost duşi la Secţia 3, 15 oameni, am refuzat să semnăm şi să dăm orice fel de declaraţie mă bucur că s-a creat un precedent. Amenzile nu le aplică jandarmii. Ei fac un proces verbal, se duc la un judecător şi apoi se decide", a declarat, la România TV, Briana Caradja.

"Sunt în dubă acum, mai sunt şi alţii, dar nu ne vedem unii cu alţii pentru că este întuneric", a afirmat ea prin telefon din duba jandarmeriei, la Antena 3.

" De zece minute maşina este în mişcare şi la insistenţele noastre ni s-a spus că ne duc la Secţia 2 de Poliţie", a mai spus ea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite