Brazi din porţelan, cărţi şi mătase pentru copii/ Vezi cele mai spectaculoase creaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Salvaţi Copiii a prezentat astăzi 10 brazi creaţi special pentru licitaţia din 9 decembrie, organizată la Palatul Parlamentului, ]n cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun.

Designerii români au creat pentru ediţia a zecea a festivalului 25 de brazi inediţi. În urma licitaţiei, copiii din 39 de judeţe vor fi ajutaţi în educaţia lor şcolară.

Cei care vor licita la 9 decembrie pentru brăduţii-unicat, vor avea mari probleme, pentru că nu vor putea alege între creaţiile propuse, fiecare cu o poveste specială.

Bradul-rochie semnat Iris Şerban

Bradul-înger

Ingrid Vlasov a creat un brad-tort alb, împodobit cu personaje de poveste. Urşi polari, inimioare, mărgele şi conuri de brad, clopoţei şi bomboane stau agăţate pe suport. „Am creat personal acest brad ca o poveste de iarnă, aşa cum o văd. Bradul reprezintă simbolul unei seri de iarnă, cu speranţă, îngeri şi bunătate, creat cu mult drag pentru copii", a spus Ingrid Vlasov.

Bradul-tort creat de Ingrid Vlasov

Unul dintre cei mai spectaculoşi brazi, a fost creat de Organizaţia Salvaţi Copiii. Pomul a fost construit în întregime din cărţi, unele închise, altele cu paginile îngălbenite fluturând. Irina Marinescu a ridicat o colivie în formă de brad, iar Lena Criveanu a prezentat un brad alb din straturi de polistiren, cu globuri-minge pe fiecare „crenguţă”.

image

Ana Wagner a împodobit bradul cu porţelan şi trandafiri

Ana Wagner a împodobit un brad cu porţelan şi trandafiri

Bradul-înger

Iris Şerban a „cusut” un brad în formă de rochie de mătase albă, o feerie cu aripi de înger. Andreea Muşat a adunat fulgi albi şi argintii redând povestea Crăiesei Zăpezii, iar Ana Wagner a imaginat un brad cu îngeri din porţelan şi trandafiri. Din lumini de cristal este compus bradul de la Oxette, iar trei inimi din catifea roşie compun bradul creat de Victoria 46. Bradul construit de creatoarea de modă Venera Arapu este din bucăţi de sticlă colorată, tuburi albastre, roşii şi galbene.

„În spatele fiecărui gest al creatorilor se ascund mari eforturi”, a spus Andi Moisescu, membru în comitetul de organizare al festivalului, la conferinţa de presă de astăzi.

Brazi din inimi roşii şi polistiren, creaţii Victoria 46 şi Lena Criveanu

image

Lista completă a dsignerilor implicaţi în proiectul Festivalul Brazilor de Craciun 2010 este alcătuită şi din Wilhelmina Arz, Ioan Nemţoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Mihaela Glăvan, Alexandru Ghilduş şi Mihnea Ghilduş, Rita Mureşan, Kristina Dragomir, Agnes Toma, Cristian Samfira, Lajos Ugron, Malvina Cervinski.

Brad marca Oxette

Peste 10.000 de copii, ajutaţi

"În decursul celor nouă ani de când organizăm Festivalul Brazilor de Crăciun, peste 10.400 de copii au beneficiat de integrare în sistemul educativ şi de suport educaţional, social şi juridicd pentru a nu abandona şcoala”, a spus Gabriela Alexandrescu, peşedinte executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

S-au strâns 268.000 de euro la licitaţia de anul trecut

Bradul propus de Oxette, din "lumini"

Licitaţia brăduţilor creaţi special pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Brazilor de Craciun (2009), a adunat suma de 268.000 de euro, care a contribuit la sprijinirea a peste 3.000 de copii din cele 18 centre educaţionale Salvaţi Copiii România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite