Braţele lui „Iron“ Oncescu valorează 250.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul a primit asigurarea de la o companie din România după nouă luni de teste de sănătate. Oncescu a plecat azi-dimineaţă la Las Vegas, unde va participa la Campionatul Mondial de Skandenberg care se desfăşoară peste două săptămâni. Înainte de plecare, el a acordat un interviu reporterilor ”Adevărul de seară”.

Posesorul celui mai puternic braț stâng din lume, în prezent, la categoria până în 100 de kilograme, a primit două poliţe de asigurare, de viaţă şi de sănătate. Prima este incheiată pentru 250.000 de euro si acoperă riscurile de deces din orice cauză şi invaliditatea permanentă totală. De asemenea, contractul prevede o clauză specială pentru asigurarea braţelor campionului. Potrivit reprezentanţilor ASTRA Asigurări, aceasta este cea mai mare sumă primită de un sportiv asigurat de ei.

Ieri, după ce şi-a ridicat poliţa, jucătorul de skandenberg a început să-şi facă bagajele pentru că azi-dimineaţă a avut avion către Las Vegas, unde va participa la Campionatul Mondial de Skandenberg. El şi-a făcut timp şi a dat un interviu pentru „Adevărul de Seară“.

1. De ce te-ai hotărât să-ţi faci asigurare?

Pentru că în ultimul an am făcut mai multe lucruri care nu au nicio legătură cu skandenbergul, care mi-ar fi putut pune în pericol. De exemplu distracţia de pe capota maşinii (n.red. - Oncescu s-a urcat pe o maşină de curse iar şoferul a făcut drifturi).

2. De ce a durat nouă luni până să închei asigurarea?

Într-adevăr, am început să fac teste de sănătate încă din martie şi de-abia azi (n.red. - ieri) am bătut palma. La început nu au ieşit cum trebuiau din cauza regimului alimentar, dar mi-au dat timp să recuperez şi acum au fost foarte bune.

3. De ce pleci la Las Vegas?

Voi participa la cel de-al XXIV-lea Campionat Mondial de Skandenberg, care va fi la jumătatea lui decembrie. Plec cu un prieten acum, care va concura la altă categorie decât mine pentru a ne antrena. În total, echipa României este formată din cinci membri.

4. Vei juca la cazinouri?

Nu, nu sunt pasionat. Este a treia oară când merg în Vegas, dar nu îmi place să merg în cazinouri. Îmi place pokerul, în schimb, dar joc în medii mai restrânse.

5. Pe ce loc te clasezi la nivel mondial?

Sunt numărul unu în lume în momentul de faţă la mâna stângă la categoria până în 100 de kilograme. Acesta este al patrulea campionat mondial la care particip. Am ieşit de patru ori campion mondial până acum, de două ori cu mâna stângă şi de două ori cu mâna dreaptă.

6. Cum trebuie să fii clădit pentru a fi bun la skandenberg?

Trebuie să ai o masă osoasă elastică şi densă, şansă socială şi determinare.

7. Câte ore te antrenezi pe zi înainte de un campionat?

Fac exerciţii speciale pentru skandenberg cam 3-4 ore pe zi înainte de o competiţie importantă.

8. Poţi să faci o avere din skandenberg?

În mod direct, doar din premii, nu cred. Poţi să câştigi din sponsorizări.

9. Ce studii are Ion Oncescu?

Am început patru facultăţi, două le-am terminat - ASE-ul şi Jurnalismul, dar mi-am dat licenţa doar la aceasta din urmă.

10. Câte limbi străine vorbeşti?

Vorbesc bine engleza şi franceza, dar ştiu şi un pic de germană.


De patru ori campion mondial

Ion Oncescu a plecat la 12 ani din ţară, de unul singur, cu nişte mărci în buzunar şi câteva capace de tabacheră de aur. A stat în Salzburg (Austria) câteva luni şi a învăţat acolo la şcoală. La 17 ani, a început să se antreneze intens şi a câştigat primul său titlu naţional la 18 ani. A devenit prima dată campion mondial la Campionatul din 2007 din Bulgaria, la ambele braţe. El a câştigat al treilea şi al patrulea titlu la Campionatul Mondial din Canada. În 2010, Oncescu a reuşit să învingă consecutiv 300 de români neprofesionişti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite