Brânduşa Novac a minţit. Hoţul-acrobat îmblânzea caii la circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea Circului Globus a încercat fără succes să ascundă trecutul hoţului din locuinţe. Deşi Brânduşa Novac a negat că Iulian Timofte (23 de ani) ar fi fost angajat al circului, pozele din timpul spectacolelor o contrazic.

Acum o săptămână, când a fost prins că fura din apartamente, tânărul le-a spus oamenilor legii că a învăţat să se caţere pe blocuri la circ, unde fusese angajat ca trapezist. Singura care a negat continuu că băiatul ar avea o legătură cu circul a fost însăşi şefa lui, Brânduşa Novac, care îl numea pe acesta „un neica-nimeni” care nu a călcat niciodată pragul circului. Directoarea a reuşit astfel să creeze confuzie, doar pentru a-şi păstra curată imaginea instituţiei. Avea şi de ce.

A spart trei apartamente în 10 zile

Iulian a fost prins la mijlocul lunii aprilie după ce, în 10 zile, a spart trei apartamente, folosindu-se de abilităţile sale de circar: cobora de pe bloc cu o cordelină şi, după ce făcea câteva balansuri şi căţărări, intra în locuinţe pe geam.

image

Tatăl infractorului, care a aflat de la reporterii „Adevărul” că fiul său a fost arestat pentru furt, ştia de asemenea că Iulian face acrobaţii la circ, aşa cum arată şi pozele obţinute în exclusivitate de către reporterii Click, în care tânărul apare călare pe cal în timpul unui spectacol. Este vorba despre „D-ale bibicilor lui Caragiale”, regizat chiar de Brânduşa Novac.

Mioara Igna, cea care s-a ocupat în timpul acestui spectacol de dresura de cai, implicit de numărul lui Iulian, a refuzat să spună dacă-l cunoaşte. „Sunt mulţi angajaţi la circ, poate lucra şi el, dar eu nu am voie să vorbesc”, ne-a spus aceasta. 

Acum, Iulian este în arest preventiv la secţia 13 de Poliţie pentru 29 de zile, iar dacă va fi găsit acuzat, riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

Brânduşa Novac, îmblânzitoarea de hoţi

Directoarea circului Globus a minţit şi a creat confuzie atunci când a spus că spărgătorul de locuinţe Iulian Timofte nu este angajat al instituţiei pe care o conduce, deşi atât autorităţile, cât şi învinuitul, susţineau asta. A jonglat cu adevărul de frică să nu-i fie pătată imaginea instituţiei pe care o conduce, însă pozele o contrazic. 

De profesie coregraf, Brânduşa Novac a fost numită managerul general al circului de stat şi deputat în 2008. „Palmaresul” artistic probabil a fost şi cel care a pus-o în grafice pentru preluarea şefiei TVR sau conducerea Ministerului Culturii anului trecut.

Din cele două salarii de bugetar, şefa instituţiei a câştigat în medie 15.000 de lei pe lună. Potrivit declaraţiei de avere, aceasta mai deţine trei terenuri pe lângă Bucureşti, două case în centru şi bijuterii de 9.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite