FOTO Brâncuşi, celebrat de Google, uitat de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google şi-a modificat ieri logoul pentru a celebra 135 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Noul logo cuprinde şapte lucrări realizate de celebrul sculptor: „Domnişoara Pogany”, „Sărătul”, „Muza adormită în bronz”, „Pasăre în spaţiu”, „Nou-născut”, „Prometeu” şi „Leda”.

La Bucureşti, Constantin Brâncuşi a fost celebrat de doar 40 de persoane care au format un cerc uman simbolic în faţa Ateneului Român. Inţial, organizatorii anunţaseră prezenţa a 300 de persoane care urmau să facă un lanţ în jurul clădirii Ateneului însă vremea rea i-a ţinut pe români în casă.



„Este inacceptabil ca un artist de o asemenea dimensiune culturală să fie sărbătorit în toată lumea dar la el acasă să fie total ignorat. Am făcut apeluri şi către cei din clasa politică românească să fie prezenţi şi să sprijine acest demers cultural” a declarat iniţiatorul demersului, Laurian Stănchescu.
Printre cei care au venit să îl sărbătorească pe celebrul sculptor s-a numărat şi Varujan Vosganian, prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, dar şi elevi, studenţi şi iubitori ai operei brâncuşiene.


image
image

Scriitorul Stănculescu a purtat un tricou pe care erau imprimate imaginea lui Constrantin Brâncuşi şi o declaraţie a sculptorului „Mor cu inima tristă pentru că nu mă pot întoarce în ţara mea”. „În luna mai intenţionăm, câţiva membri ai Uniunii Scriitorilor să mergem pe jos de la Craiova la Paris pentru a impresiona autorităţile franceze şi a le determina să trimită în ţară osemintele lui Brâncuşi” a mai declarat Stănchescu.



image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite