Bradul de la Unirii, aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare brad de Crăciun din Europa este ridicat în Piaţa Unirii din Bucureşti. Structura metalică a bradului amplasat în centrul Capitalei în perioada sărbătorilor este aproape

Cel mai mare brad de Crăciun din Europa este ridicat în Piaţa Unirii din Bucureşti. Structura metalică a bradului amplasat în centrul Capitalei în perioada sărbătorilor este aproape finalizată.

Cu toate că impunătorul schelet a început să semene a brad, reprezentanţii Primăriei Bucureşti spun că mai sunt câteva săptămâni până când bucureştenii se vor bucura de feeria ineditului pom împodobit.

"Termenul de finalizare este 1 decembrie, când se vor aprinde şi luminile ornamentale", spune directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Gheorghe Udrişte.

Lucrările pentru înălţarea bradului metalic, înalt de 75 de metri, au început în urmă cu aproape o lună. La construcţia şi împodobirea lui lucrează 300 de oameni. Pomul de Crăciun din Piaţa Unirii va cântări în final 290 de tone.

Numai decorul care va fi amplasat de structura metalică va avea 25 de tone, iar diametrul de la bază va fi de 25 de metri. Steaua din vârful bradului va avea şi ea o înălţime de peste trei metri.

Pentru ca pomul artificial să aibă o rezistenţă crescută, muncitorii i-au făcut o fundaţie, aşa cum se procedează în cazul marilor construcţii. Instalaţiile de beculeţe de pe bradul-gigant se vor aprinde în seara zilei de 1 decembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite